İtfaiyecilik geleceği olan bir iş

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyecilik geleceği olan bir iş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 13:12

Opel bünyesinde faaliyet gösteren itfaiyede 29 Türk ve Türk kökenli itfaiye eri her bölümünde görev yapıyor. Yangın uzmanı Okay Kocak, "İtfaiyecilik çok renkli bir iş. Sosyal kaynaşmaya büyük katkı sağlıyor. Gençlere bölgelerinde bulunan itfaiyelerde gönüllü olarak görev almalarını tavsiye ederim" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Rüsselsheim kentinde bulunan Opel işletmesine ait itfaiye önümüzdeki yıl 100. kuruluş yılını kutlamaya hazırlanıyor. Opel itfaiyesinde toplam 29 Türk ve Türk kökenli görev alıyor. İtfaiyede yangın uzmanı olarak görev yapan iki çocuk babası Okay Kocak (34), "Opel'de meslek öğrendim. Bir süre bantta çalıştıktan sonra işletme içindeki itfaiye teşkilatına geçtim. İtfaiyeci olmak aklımın ucundan bile geçmezdi. İtfaiyeci olduktan sonra Almanya'nın değişik kentlerinde yangın, kimyasal madde ve kurtarma çalışmaları ile ilgili olarak eğitimlere katıldım. On yıldır itfaiyede aktif görev alıyorum. Son derece memnunum. Rüsselsheim Opel işletmeside dört vardiya şeklinde görevimizi yapıyoruz. Türk gençlerine bölgelerinde bulunan itfaiyelerde gönüllü olarak görev almalarını tavsiye ederim. Böylelikle kaynaşma ve uyum daha hızlı oluyor" dedi. Aynı zamanda Rüsselsheim Türkgücü futbol takımının başkanılığını yürüten Kocak, "İnsanlara yardım etmek büyük bir özgüven kazandırıyor. Ayrıca hergün beraberinde farklılık getiriyor. İtfaiye çok renkli, çok zevkli bir meslek. Bu mesleğe girenler koşullar gereği daha fazla spor yapıyor, genç kalıyor ve daha sağlıklı oluyorlar" dedi.
Opel itfaiesinde yönetimden aktif itfaiyeciliğe kadar her alanda Türklerin aktif olduğunu hatırlatan 0kay Kocak, istekleilere her türlü meslek içi eğitim için imkan tanındığını belirterek, "Bu işin garantisi var. İtfaiyecinin yetişmesi yıllar alıyor. Bu yüzden bu işi öğrenene sahip çıkılıyor. Almanya'da itfaiyecilik garantili, geleceği olan zevkli bir iş" dedi.

İtfaiyeye de eğitim veriyoruz
Rüsselsheim itfaiyesinde dışarıda görev yapan profesyonel itfaiyecilere de eğitim veriliyor. Opel itfayesinde görev yapan Mehmet Altuner yeni geliştirilen otomobil modellerinin son derece sağlam yapıldıklarını belirterek, "Bir kaza anında otomobil içinde kalan kişilerin kurtarılması için itfaiye araçları kesiyor. Ancak yeni modeller öğle sağlam yapılıyor ki aracın nereden kesileceği itfaiyeciler tarafından bilinmiyor. Biz her modelin nereden kesilebileceği hakkında burada uygulamalı kurslar veriyoruz" dedi.
Opel itfaiyesinin beyni olan yönetim odasında görev yapan Nihat Yoslun ise tam bir Beşiktaş tutkunu. Fabrikanın bütün birimlerini bu merkezden kontrol edildiğini belirten Nihat Yoslun, "İtfaiye son teknoloji ile yönetilen, son iletişim teknolojisinin kullanıldıı bir alan. Burada görev yapmak son derece sorumluluk isteyen, aynı zamanda zevkli ir iş" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!