İtalya -Kuzey Birliği Partisi'nde mali soruşturma

Güncelleme Tarihi:

İtalya -Kuzey Birliği Partisinde mali soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 10:03

İtalya'da Kuzey Birliği Partisi'ne yönelik başlatılan mali soruşturmada, paraları aldığı iddia edilen parti genel başkanının oğlu ve aynı partiden Senato Başkanvekili iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

İtalya'da kuzey ile güneyin ayrılması tezi başta olmak üzere, göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Kuzey Birliği Partisi'ne (Lega Nord) mali polisin düzenlediği operasyonla ilgili basında yer alan haberlerde, yargıçların seçim ödeneği için verilen kamu kaynaklarını, parti başkanı Umberto Bossi'nin oğlu Renzo ve Senato Başkanvekili KBP'li Rosy Mauro'nun alıp kişisel amaçları doğrultusunda kullandığı yazılmıştı.

Renzo Bossi yaptığı kısa açıklamada, adalete güveninin tam olduğunu belirterek, "Lega'nın parasını hiçbir zaman almadım. Aynı şekilde de ailem de almadı" dedi.

Senato Başkanvekili Rosy Mauro da basında paraları aldığına dair çıkan tüm iddiaları yalanladığını bildirdi.

Soruşturmanın merkezindeki isim olan mali işlerinden sorumlu Francesco Belsito ise Genel Başkan Bossi ile görüştükten sonra bu görevinden istifa etmişti.

Cumhuriyet Senatosu Başkanı Renato Schiffani de siyasi partilerin hesaplarını düzenleyecek yasaların yapılmasının gerektiğini ifade etmişti.

Uzmanlar, bu krizle Kuzey Birliği'nin oy kaybı yaşayabileceğini ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!