İşyerimize kilit vurmayın

Güncelleme Tarihi:

İşyerimize kilit vurmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 22:23

Almanya'nın Hamburg kentinde araba pistonu üreten Kolbenschmidt GmbH firmasının ucuz üretim yapabilmesi için yurtdışına gitme planları 46'sı Türk olmak üzere 217 işçiyi endişelendiriyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hamburg kentinde araba pistonu üreten Kolbenschmidt GmbH firmasının ucuz üretim yapabilmesi amacıyla yurtdışına gitme planları 46’sı Türk olmak üzere 217 işçisi işyerlerini kaybetme endişesi ile karşı karşıyalar. Firmanın bir şubesinin Heilbronn’da bulunduğu ve ikincinin de Hamburg’da olduğunu belirten İşyeri İşçi Temsilcisi Ali İhsan Aksoy, firma tarafından yapılan planların çalışanları endişelendirdiğini söyledi.

ÇALIŞANLARIN 46’SI TÜRK

Ali İhsan Aksoy, 'Firma en geç 2009 yılının sonuna kadar Hamburg’daki şubesini kapatmak istiyor ve Heilbronn’da 600 işçiden 300’nün çıkarılması planlanıyor. Hamburg’da 46’sı Türk olmak üzere toplam 217 kişi çalışıyor. Bu işçiler yıllardır firmada üç vardiya olmak üzere çalışıyorlar. Çalışanların hepsi de uzun vadeli çalışanlardan oluşuyor. En kısa çalışan 16 ve 17 yıllık burada işçidir. Bunun için oldukça hepimiz endişeliyiz' dedi.

TEKRAR İŞ BULAMAYIZ

Firmada çalışan bir grup Türk vatandaşlarımız, 'Bir çoğumuz 18 ile 29 hatta 35 yıldır burada çalışanlarız. Hepimiz belirli bir yaşa geldik ve işsiz kalırsak tekrar iş bulamayız. Çünkü ömür boyu burada çalıştık ve yaptığımız işi çok seviyoruz. Firmamızda yeterince üretim yapılıyor ve yeterin spariş alınıyor ama daha ucuza getirmek için bu kadar kişiyi işsiz bırakılmasına karşıyız. Umarız sendika temsilcileri bunun önüne geçerler ve bizde işimizden olmayız. Ayrıca, hepimiz bir aileye sahibiz ve dolayısıyla çocuklarımızını ve bizim ekmek teknemiz burası' dediler.

Mitingli protesto

IG Metal Sendikası’nın desteği ile firmanın kapatılmaması için mücadele edeceklerini belirten Ali İhsan Aksoy, 'Elbette iş yerimizin Hamburg’da kalması ve kapatılmaması için çaba harcıyoruz ve ilk etapta 24 Ekim 2007 Çarşamba günü saat 13.00’de bütün çalışanlar ve başka şehirden iki otobüsle bize destek verecek olan arkadaşlarımız gelecekler. Hep birlikte firmamızın önünde oto parkı boşaltıp bir miting yaparak işverenin dikkatini çekmek istiyoruz. Friedensallee 128 firma önünde mitingimizi gerçekleştireceğiz' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!