İşverenler: ``Pankot Yortusu tatilinde çalışısın’’

Güncelleme Tarihi:

İşverenler: ``Pankot Yortusu tatilinde çalışısın’’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2005 00:00

Alman işverenler, ekonomik alında canlılık sağlanması için dini tatil Pankot Yortusu çerçevesinde pazartesinin iş gününe dönüştürülmesini önerdiler.

Haberin Devamı

Almanya’da çeşitli çevrelerden gelen tepkiler üzerine Başbakan Gerhard Schröder geçen yıl iki Almanya’nın birleşmesinin kutlandığı 3 Ekim’in resmi tatil günü yerine iş gününe dönüştürülmesi girişiminden vazgeçmek zorunda kalırken, şimdi de işverenler dini tatil Pankot Yortusu (Pfingsten) çerçevesinde Pazartesi günleri çalışılmasını gündeme getirdiler.

Tatil fazla

Alman Dış Ticaret ve Toptancılar Birliği Başkanı Anton Börner, ``Almanya’da tatil ve izin günü sayısı çok fazla. Her kutlama günü tatil olacak diye bir kural olmamalı. Örneğin Pankot Yortusu çerçevesinde tatil günü olan pazartesi günleri işgününe dönüştürülebilir’’ dedi.

Anton Börner, Katolik etkili İtalya’da bile bazı dini tatil günlerinde çalışıldığına dikkat çekerken ``Ekonomik yarardan öte böyle bir uygulamanın sembolik bir değeri de olacaktır.

Toplum, Almanya’nın rekabet gücünü koruyabilmesi için insanların daha çok çalışması gerekeceğinin bilincine varacaktır’’ açıklamasında bulundu.

Akla yatkın

Alman Müteşebbisler Birliği Başkanı Partick Adenauer de Almanya’da diğer ülkelere nazaran daha fazla dini tatil günü olduğunu hatırlattı ve ``Ekonomik alanda canlılığın sağlanması için Pankot Yortusu Pazartesi günü (Pfingsmontag) iş gününe dönüştürülmesi akla gelebilir’’ dedi.

Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Ursula Frerichs de ``Pfingsmontag´ın insanların çok büyük bir bölümü için sadece ek bir tatil günü niteliği taşıdığını belirtirken, bundan feragat edilmesini istedi.

Öte yandan Fransa’da hükümetin Pfinsmontag´ı iş gününe dönüştürdüğü hatırlatırken, bu nedenle ülke genelinde bir grev tehlikesi yaşanmasının beklendiğine de dikkat çekildi.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!