İstifa dediler ihraç edildiler

Güncelleme Tarihi:

İstifa dediler ihraç edildiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 15:05

Almanya Türk Toplumu'nun Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet teşkilatı TG-NRW Başkanı Deniz Güner'in istifasını istedikleri gerekçesiyle ihraç edilen dört üye şaşkınlık yaşarken, ihraca neden olan yazıya imza koyan beşinci kişi Dr. Ali Akgün'ün ihraç edilenler arasında yer almaması şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Almanya Türk Toplumu'nun Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet örgütü TG-NRW Başkanı Deniz Güner'in, istifasını istedikleri gerekçesiyle ihraç ettiği beş yönetim kurulu üyesi duruma itiraz etti.

İhraç edilen başkan yardımcısı Sabriye Supçun, söz konusu yazıyı TG-NRW adına değil, kendi imzalarıyla yayınladıklarını belirterek, ihracın geçerli olamayacağını savundu.

TG-NRW Başkanı Deniz Güner'in, NRW Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın hakkında sarf ettiği, "Aşırı milliyetçidir, istifa etmelidir" şeklindeki görüşüne katılmadıkları için söz konusu yazıyı kaleme aldıklarını belirten

Supçun şöyle konuştu:

"İhraç edilen beş üyeden biri hariç, hepimiz bağlı derneklerin delegeleri olarak genel kurul tarafından seçildik. Hepimiz bir tabanı temsil ediyoruz. Bizim itirazımız elde somut bir delil olmadan yapılan bir açıklamadır. Delil olsa bile yargıya teslim edilmelidir. Çünkü biz yargı kurumu değil, derneğiz. Güner genç bir arkadaş, başarılı çalışmalar yapmayı hedeflemişti. Biz de destekliyorduk. Ama bizim işimizi aşan bir noktada açıklamalar yapınca kendisiyle fikir ayrılığımız oluştu. Biz bu görüşte değiliz. Talebimiz bir an önce genel kurula gidilmesi. Hukuki bir süreç başlatacağız. Bundan sonrasına yargı karar verecek."

İKİK DERNEK ŞİKAYET ETTİ
İhraç konusunda Hürriyet'in sorularını yanıtlayan TG-NRW Başkanı Deniz Güner, yapılan işlemin tüzüğe uygun olarak gerçekleştiğini belirterek, "Bize yaklaşık 25 dernek üye. Bunlardan en büyük olanları Erzincan Dernekleri Federasyonu ve Deutsh-Türkischer Unternehmerverband NRW, bana Kaykın'la ilgili şikayetlerini dile getirdiler. Ben de bunun üzerine bu açıklamayı yaptım. Açıklama yayınlandıktan sonra bize bağlı diğer derneklerden hiç biri itiraz etmedi. Bu da benim görüşlerimi destekledikleri anlamına gelir" diye konuştu.

BENİ NEDEN İHRAÇ ETMEDİLER
İhraca gerekçe olan yazıda imzası bulunmasına rağmen ihraç edilmeyen yönetim kurulu üyesi Dr. Ali Akgün ise bu duruma kendisinin de anlam veremediğini söyledi. Akgün, "Ben de o yazıya imza attım. Diğer arkadaşlarımın rahatsız olduğu konuda ben de rahatsızım. Fikrimi de değiştirmedim. Niye beni ihraç etmediklerini bilmiyorum" dedi.

AKGÜN İSTİFA DEMEMİŞ
Güner Ali Akgün'ün ihraç edilmemesine gerekçe olarak şunları söyledi:

"Kendisi ilk yapılan açıklamadaki görüşlerin çoğuna katıldığını, ancak benim istifa etmem konusunda talebi olmadığını, bu yönde kendisine bilgi verilmediğini söyledi. Biz de bu nedenle ihracına gerek duymadık."

NELER OLDU
TG-NRW Başkanı Deniz Güner'in NRW Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın'ın ülkücülere yakın olduğunu iddia etmesine karşı çıkan başkan yardımcısı Sabriye Supçun ile yönetim kurulundan Şeref Çağlar, Yasemin Önel, Dilşad Budak ve Orhan Topal teşkilattan ihraç edildiler. Deniz Güner'in Zülfiye Kaykın'a yönelik sarf ettiği sözlerden ötürü teşkilattan ihraç edilen 5 kişi başkanı istifa etmeye çağırıp, sarf ettiği sözlerin kendisini bağladığını ifade etmişlerdi. Bunun üzerine Duisburg'da düzenlenen olağanüstü toplantı sonucunda TG-NRW tarafından yapılan yazılı açıklamada Başkan yardımcısı Sabriye Supçun ve yönetim kurulundan Şeref Çağlar, Yasemin Önel, Dilşad Budak ve Orhan Topal'ın ihraç edildikleri duyuruldu.

TG-NRW Başkanı Deniz Güner, 5 kişinin ihracına tüzük ihlalini gerekçe gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!