"İstenmeyen adam"

Güncelleme Tarihi:

İstenmeyen adam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 09:31

İSRAİL, Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass’a kapılarını tamamen kapadı.

Haberin Devamı

Yazdığı bir şiirle, İsrail’i dünya barışı için tehlike olarak tanımlayan, bu ülkenin, nükleer gözetime tâbi tutulmasını öneren ve bu nedenle de Yahudi Devleti’nin hışmına uğrayan Grass, artık İsrail sınırlarından içeri giremeyecek. İsrail İçişleri Bakanı Eli Yişai, ünlü ‘Teneke Trampet’ romanının yazarını, ‘istenmeyen adam (persona non grata)’ ilân ettiklerini açıkladı.

‘Eski Nazi’ muamelesi
İçişleri Bakanı, Grass’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Günter’in şiiri, İsrail Devleti ve İsrail halkına yönelik nefreti alevlendirme girişimidir. Yalan ve çarpık eserlerini yaymaya devam etmek istiyorsa, bunu izleyici desteği bulacağı İran’da yapmasını tavsiye ediyorum” dedi. İçişleri Bakanı, bu kararı, eski Nazi mensuplarının ülkeye girmesini engellemeye yarayan kanuna dayandırdı.

Artık sessiz kalmayacağım
Günter Grass, birçok Avrupa gazetesinde aynı anda yayımlanan ‘Söylenmesi Gereken’ adlı şiirinde tepki çeken şu mısralara yer vermişti: “Neden bu yaşıma kadar bekledim/Son mürekkebimle bunları söylemek için:/Nükleer güç İsrail, zaten kırılgan olan dünya barışını tehdit ediyor./Çünkü yarın çok geç olacağından bunun söylenmesi gerekiyor;/Çünkü, biz zaten yeterince suçlu bir geçmişe sahip Almanlar olarak,/Öngörülebilecek bir suçun taşeronlarına dönüşebiliriz./İtiraf ediyorum: Artık sessiz kalmayacağım.”

Alman Bakan Westerwelle
İran ile aynı kefeye koyması saçmalık
ALMANYA Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Bild am Sonntag gazetesinde, Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass’ı eleştirir nitelikte bir makale yazdı. İsrail ile İran’ı aynı ahlaki kefeye koymanın saçmalık olduğunu belirten Westerwelle, şöyle devam etti: “Almanya’nın, İsrail’deki insanlar için tarihi bir sorumluluğu vardır. Ancak bizi İsrail ile birleştiren çok daha önemli bir şey var: Gerçek bir değerler ortaklığı. Bölgede gerçek anlamda tek işleyen demokrasi ile kişilerin haklarına, özgürlüğe, sorumluluğa ve hukuk devletine inanıyoruz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!