İşte Türkler"i üzen top

Güncelleme Tarihi:

İşte Türkleri üzen top
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 21:39

Türkiye'nin Almanya ile oynadığı Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçında son dakika golüyle elenmesine neden olan top satışa çıkarılıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda 25 Haziran’da Basel’de Almanya-Türkiye yarı finalde 90. dakikada Philip Lahm’ın şutuyla gol olarak giren ve Tümer’in uzatmadaki faulde tribünlere gönderdiği top, satışa çıkarılıyor. Maçı Bergkamen’den arkadaşı Süleyman Tuzcuoğlu ile birlikte izleyen Dortmund’da esnaf Yunus Tanış, topun serbest atışta 40 bin seyirci arasından kendisine gelmesini büyük bir şans olarak niteledi. Son dakika golüyle yenilmemize çok üzülen Tanış, tarihi maçın kaderini belirleyen topun kendisinde olması üzüntüsünü biraz olsun hafiflettiğini söyledi.

BAÐIŞ YAPACAK

2004 yılında David Beckham’ın penaltı atışını kaçırdığı topun 28 bin Euro'ya alıcı bulduğunu kaydeden Tanış, her iki ülke için de manevi değeri oldukça yüksek olan topu satmak istediğini belirterek, meraklıların kendisiyle 0176-234 388 60 numaralı telefondan irtibata geçmesini istedi. Kendisinin de eski futbolcu olduğunu belirten Tanış, topun satışından elde edilecek paranın bir bölümünü Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı’na bağışlamayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!