Güncelleme Tarihi:
NAR: Antioksidan oranı yüksek bu meyve günde yarım litreye kadar tüketilebilir. Kalp hastalıklarına karşı da yararlıdır.
YEŞİL ÇAY: En az 3 ay boyunca düzenli içilen yeşil çay
SAFRAN: İçindeki antioksidan miktarı fazla olan safranın sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri iyileştirme etkisi bulunur.
KERSETİN: Kakao, elma kabuğu ve çayda bulunan bu madde, düzgün tüketim ile akciğer kanseri riskini yüzde 50 azaltır.
SOĞAN VE SARIMSAK: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Haftada 6
DİĞER ÖNEMLİ ÖNERİLER
- Etler üzerlerinde bulunabilecek kandaki demirin zararından temizlenmeleri için bol suyla yıkanmalı veya sirkeli, limonlu su içinde, suyun rengi açılıncaya kadar değiştirilerek bekletilmeli. Pişirildikten sonra ete baskı uygulanarak içinde kalan kan da çıkarılmalı.
- Et en fazla 120 derecede pişirilmeli. Kızartma
- Havuç ve şeftalide de bulunan Beta Karoten, sigara içenlerde çok tüketildiğinde akciğer kanseri riskini 3 kat artırır.
- E
- Cilt kanserine yakalanma tehlikesi diğerlerinden daha fazla bulunan açık tenli, sarışın kişiler
- Selenyum minerali ve C