Güncelleme Tarihi:
Hakim hekime ders verdi
BERLİN’de dün görülen davada mahkeme hakimi, Tuana’nın velayetinin babasında kalmasını ve babanın istediği doktora ile hastaneye kızını götürüp muayene etme hakkı olduğuna hükmetti.
Yaklaşık bir saat süren duruşmaya Tuana’nın babası Selim Adanur, avukatları Asım Güllüoğlu ve Andreas Müller, Berlin Gençlik Dairesi yetkilisi ve avukatı ile hastanede görevli doktor katıldı.
Hakim önce tarafları dinledi, ardından da kararını verdi. Mahkeme hakimi kararı açıklamadan önce ise doktora yönelik,
“Sizin tıbbi kararlarınıza saygı duyuyoruz. Fakat hastanın ikinci görüş talebi ve velayetin kimden olacağına ise siz değil hukuk karar verir” dedi.
Tuana’nın babası Selim Adanur, “Kızımın sağlığı ile uğraşırken bir de bu tür gereksiz işler başıma geldi. Neyse ki mahkeme yanlışı engelledi” dedi.
Tuana Münster ’e gİdecek
Selim Adanur, kızı Tuana’yı dün mahkemenin verdiği karardan sonra hastaneden çıkardı. Charite Hastanesi yerine kızını Münster’deki klinikte tedavi edecek olan Selim Adanur,
“Doktor Yaşar Bilgin ve Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken’in tavsiyesi üzerine Münster’deki klinikle temaslara geçtik. Raporları ve bilgileri gönderdik. Onlardan cevap bekliyorum. Gelecek cevaba göre Tuana’yı önümüzdeki günlerde Münster’e götürüp oradaki doktorların muayene etmesini sağlayacağım” dedi.
İmam yerine temsilci
ALMANYA Münih’te neonazi kurbanlarını anma törenine başkonsolosluğun resmi imam göndermeme kararı üzerine ortaya çıkan krizi dolaylı yoldan aşma girişimi sonuç vermedi.
Hürriyet’in dünkü haberi üzerine Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, dün basın toplantısı düzenledi. Eriş, anma törenine resmi imam yerine bir sivil toplum kuruluşu olan DİTİB’in temsilci ve yetkilisini göndereceklerini açıkladı.
Eriş, “Başkonsolos olarak törene katılmayacaktınız, şimdi katılacak mısınız? Resmi imam gönderecek misiniz?” sorularına şu yanıtı verdi:
“Ben aynı saatte çok daha önceden duyurulmuş bir toplantıda açılış konuşması yapacağım. Açılış konuşmasını müteakiben oraya gidebilirim, gidemeyebilirim de. Başkonsolos yardımcımız orda hazır bulunacak. Din hizmetleri ataşemiz de bulunacaktır. Başkonsolos olarak şahsen ben de gelebilirsem geleceğim.”
İmam yoksa başkası olmaz
Anma törenini düzenleyen Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran bu teklifi, “İmam olmazsa, bir temsilcinin dua okuması doğru olmaz. Başkonsolosluğun bu töreni siyasi toplantı olarak göstermeye çalışması inandırıcı değil. Çünkü törende Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, bir partili olarak değil, belediye başkanı olarak konuşacak.” Münih Başkonsolosluğu, anma töreninin siyasi bir toplantı olduğu, söz konusu imamın devlet memuru statüsünde bulunduğu gerekçesiyle törene katılmasına izin vermemişti. Hürriyet Gazetesi’nin haberi üzerine Devlet Bakanı Bekir Bozdağ devreye girmiş ve imam gönderileceğini bildirmişti.
İlayda’nın sesini duyurduk
ÜÇ hafta sonra 7 yaşına girecek lösemi hastası İlayda’nın acısını içimizde hissettik. İlayda ve kendisi gibi ilik nakline ihtiyaç duyan insanlara yönelik yapılan kan bağışı kampanyalarının haberlerine sayfalarımızda genişçe yer ayırdık. Türklerin kampanyalara katılması gerektiğinin önemine dikkati çektik. Bu çabalarımız olumlu sonuç verdi. Bu tür kampanyalar artık daha fazla ilgi görmeye başladı. İlayda’nın babası Hürriyet’e teşekkür etti ve “Allah sizden razı olsun” dedi.
Biz yazdık vizeyi aldı
ALMANYA’da 25 yıl çalıştıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapan alzheimer hastası babalarını Almanya’ya getirmek isteyen Aydın kardeşlerin verdikleri vize mücadelesinin sesi olduk. Anneleri öldükten sonra Türkiye’de bakacak kimsesi olmadığı için babalarını Köln’e getirmek isteyen Suat ve Recep Aydın kardeşlerin vize başvuruları uzadıkça uzadı. Aydın Ailesi’nin yaşadığı vize sıkıntısı haberinin Hürriyet’te yayınlanmasından sonra 78 yaşındaki Mehmet Aydın’a vize verildi.