İşte benim konsolosluğum

Güncelleme Tarihi:

İşte benim konsolosluğum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 15:16

Düsseldorf Başkonsolosluğu’nun taşınacağı yeni binayı gezdim. Binaya giren ilk gazeteci olarak izlenimimimerak ediyorsanız, şunu söylemeliyim, “Görünce heyecanlandım. İşte benim konsolosluğum”dedim. Binanın beni heyecanlandıran özelliklerini okuyunca acaba siz ne hissedeceksiniz?

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en modern konsolosluk binası Almanya’nın Düsseldorf kentinde olacak.

Dört katlı bina aylar önce satın alındı. Şimdi binanın dekorasyon çalışması sürüyor. Önümüzdeki yıl, Cumhuriyet’in 90’uncu kuruluş yıl dönümünde açılacak.

Heerdt semtinde konsolosluk binasının bulunduğu sokağa girdiğimde gözüme dört katlı gösterişli bir bina ilişiyor. “İşte burası olmalı” diyorum. Çünkü çevredeki en görkemli bina bu. Önünde bayrak, arma yok. Ama verilen adres burası.

İLK GAZETECİ
Kapıyı Konsolos Hüseyin Emrah Kurt açıyor. Beni içeriye kabul ederken, “Yeni binamıza giren ilk gazeteci sizsiniz” diyor. Ardından Başkonsolos Fırat Sunel geliyor. Sunel’le binayı gezmek üzere anlaşmıştık.

Yaklaşık 300 bin vatandaşımızın bağlı olduğu bir konsolosluk burası. Düsseldorf’un dışında Duisburg, Kleve, Krefeld, Mettmann, Mönchengladbach, Neuss, Oberhausen, Remscheid, Solingen, Viersen, Wesel ve Wuppertal kentleri ile çok sayıda kasabada yaşayan Türkler bu konsolosluğa bağlı. Ve herkes yeni binayı çok merak ediyor.

EN GÜZEL BİNA
Başkonsolos Fırat Sunel, kaça alındığı sır gibi gizlenen binayı gezdirirken bir yandan da anlatıyor.

“Bina daha önce bir yayınevine aitti. 15 yıl önce yapılmış. Son derece modern bir mimarisi var. Çevredeki en güzel bina. Emin olun, diğer tüm temsilciliklerimizi biliyorum. Dünyadaki en güzel konsolosluk binamız burası. Güzelliğinin dışında modern. İçi ışıl ışıl, aydınlık. Geniş bir alanı var. 50 memurumuz çalışıyor. 3 bin 500 metrekarede hizmet verecekler. Sonuçta buraya günde ortalama 600 vatandaşımız geliyor.”

3 BİN METREKARE OTOPARK
Tüm hizmetlerin yürütüleceği geniş bir zemin katı var. Mermer kaplı asansörle üst kata çıkılıyor. Dördüncü kat Başkonsolosun makam odası. Ama pencereden bitkiler görünüyor. Sanki zemindeyiz ve oda bahçeye bakıyor. Çünkü binanın en üst katı teras.

Diğer katta 900 kişilik nikah salonu hazırlanıyor. Geniş bir alana geliyoruz. Sunel, buranın kültürel etkinlikler için ayrıldığını söylüyor.

Ayrıca vatandaşların en çok yakındıkları park sorunu da artık yaşanmayacak. Beni uğurlarken binanın yanındaki üç bin metrekarelik arsayı gösteriyor, “Burayı da satın aldık, otopark olacak. Ama tramvay ve otobüs de işliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!