İstanbul Üniversitesi’nden Giessen’e ‘bilim çıkarması’

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Üniversitesi’nden Giessen’e ‘bilim çıkarması’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2023 15:08

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Almanya’nın Giessen Üniversitesi ile iş birliğini geliştirmek için bir heyetle görüşmelere katıldı. Üst düzeyde ağırlanan Rektör Ak, Türk- Alman bilimsel iş birliğinin temellerini attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi, Almanya’nın Giessen Kenti’ne ‘bilim çıkarması’ yaptı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Prof. Dr. Aşye Zişan Furat ile Figen Cihan’dan oluşan ekip, Giessen Üniversitesi ile işbirliği olanaklarını görüşmek üzere bir dizi ziyaretlerde bulundu. Türk-Alman Sağlık Vakfı’nın organize ettiği toplantılarda Giessen Üniversitesi Rektörü, Giessen Büyükşehir Belediyesi ve özellikle Tıp Fakültesi yöneticileri ile görüşmelerde bulunan Rektör Ak, önceki akşam onuruna verilen yemeğe de katıldı.

İstanbul Üniversitesi’nden Giessen’e ‘bilim çıkarması’

Türk- Alman Sağlık Vakfı, Rektör Ak ve heyetine yemek verdi. Giessen Belediye Başkanı, “Bu kenti, Almanya’nın sağlık merkezi yapacağız” dedi.

‘BU KENTİ BİLİM MERKEZİ YAPACAĞIZ’

Yemekte, Giessen Üniversitesi Rektörü, Giessen Belediye Başkanı Frank Thielo Becher’in yanı sıra Türk ve Alman bilim insanları ile iş insanları yer aldı. Açılış konuşmasını Türk- Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin yaparken, Giessen Üniversitesi, böyle köklü bir üniversiteyi ağırlamaktan memnuniyetini dile getirdi. Giessen Belediye Başkanı Becher, “Burada bilim adamlarını ağırlamaktan memmunuz. Amacımız Giessen’i, ülkenin sağlık merkezi yapmak. Dünyanın en köklü üniversitelerinden biriyle buluşmak bizim için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK-ALMAN BİLİMSEL İŞ BİRLİĞİ
İSTANBUL Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak ise, Giessen Üniversitesi’ne iadeyi ziyarette bulunduklarını söyledi. Ak, “Üniversiteler arası iş birliğini geliştirmek için çok fazla ümidimiz ve bağlarımız var. Avrupa kültürünün temeli, farklılıklarla bir güç birliği oluşturmaktır. Türkiye’nin tarihi de böyledir. Üniversitemizde 143 ülkeden 9 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor. İki ülke arasında bilimsel alanda bu deneyimlerin büyük faydası olacaktır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!