İstanbul tasarımı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul tasarımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 10:20

ALmanya'da Herford'da Martha Müzesi'nde açılan "Spagat Design İstanbul Tasarımı" sanat eserleri sergisi büyük ilgi görüyor. Özellikle genç kuşak Türk tasarımcıların eserleri çağdaş Türk sanatı ile ilgili Alman sanatseverlere ipuçları veriyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bielefeld yakınlarındaki Herford kentinde bulunan Martha Müzesi'nde 20 Şubat'a kadar devam edecek olan "Spagat Design İstanbul Tasarımı" sanat eserleri sergisi büyük ilgi görüyor. 15 milyonu aşan nüfusuyla Avrupa'nın en kalabalık kentleri arasında gösterilen İstanbul'un sanat yaşamının konu edildiği sergide resimlerin yanı sıra değişik tasarımlara da yer veriliyor. Genç kuşak tasarımcıların yarattıkları ilginç eserleri izleyen Almanlar, Türk sanatının güncel durumu ile ilgii bilgi sahibi oluyorlar. Sergide 30'dan fazla Türk tasarımcı, ressam ve galerinin koleksiyonlarından parçalar sunuluyor. Müzede, serginin yanı sıra Türk sanatı ve Türk tasarımları ile ilgili çeşitli paneller de düzenleniyor.

GENİŞ KATILIM

Sergide şu sanatçı ve sanat toplulukarı ve galerilerin eserleri sergileniyor: ABLUKA (Demet Bilici ve Beritan Fırat Arık) Erdem Akan ve maybedesign, Ali Bakova, Autoban (Sefer Çağlar ve Seyhan Özdemir), Alper Böler, Ela Cindoruk, Demirden Design/Ilio (Nil Deniz, Şule Koç, Demir Obuz, Mehtap Obuz, Sema Obuz), Can Ali Dündar, Nezaket Ekici, Ömer Ozan Erdoğan ve Creative Bonanza, GAEAforms (Pınar Yar ve Tuğrul Gövsa), Gürsan Ergil, Aykut Erol, Arzu Firuz ve Paul Huber, Bayram Gümüş, Serhan Gürkan, Joelle Hançerli, Human Cities (Can Ali Dündar, Funda Mehter, Boran Ekinci Mimarlık, The No New Enemies Network, Nerdworking, Ypsilon Tasarım), Aslı Kıyak İngin ve Made in Şişhane, Meriç Kara, Defne Koz, Tamer Nakışçı & Refik Anadol, Koray Özgen ve Leyla Taranto, Paratoner (Cüneyt Ara, Erdem Keskin, Murat Özbay, Tanju Özelgin, Ender Yolcu), Aziz Sarıyer, Derin Sarıyer, Kunter Şekercioğlu, Adnan Serbest, Sema Topaloğlu, Can Yalman.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!