İstanbul’da memleket havası

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da memleket havası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 11:18

EURO D’de yayınlanan ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinindeki Caroline rolüyle tanınan Alman oyuncu Wilma Elles, cumartesi günü memleketindeki Oktoberfestleri aratmayacak bir etkinliğe katıldı.

Haberin Devamı

Elles, Efes Pilsen ve iyiyemek.com işbirliğiyle gerçekleştirilen Oktoberfest’te iyi yemekler ve iyi biranın keyfini yaşadı. Alman oyuncu, dekorundan müziğine her şeyin orijinaline uygun tasarlandığı festival sayesinde adeta memleket havası soludu.

Yoğun çekim temposu nedeniyle Oktoberfest’i yerinde yaşama fırsatı bulamayan Wilma Elles, geleneksel Alman bira bayramını, “Oktoberfest, İyi Yemek İyi Bira” festivali sayesinde İstanbul’da kutladı. Elles sevgilisiyle katıldığı gecede, Octoberfest bandosu eşliğinde davetlilerle dans etti.

Gurme yazar Oğul Türkkan’ın bira sohbetini de dinleyen Elles, davetlilerin sorusu üzerine Octoberfest’in neden bu dönemde kutlandığını anlattı. Octoberfest ile Almanya’da kışlık ürünlerin hasadının kutlandığını belirten Elles, geleneklerin kendisi için önemli olduğunu ve bu nedenle etkinliğe katıldığını söyledi.

YEMEKLERİ TEST ETTİ
Elles festivalde, barbeküde pişen özel reçete sosislerden, Almanya denince akla ilk gelen lezzetler ‘sauerkraut’ ve ‘rotkraut’a, Dilek Ağacı’ndan koparılan tuzlu pretzel ve simitlerden ‘schmalzkuchen’ ve ‘apfelstrudel’a her lezzeti test etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!