İşsizliğe karşı ittifak yaptılar

Güncelleme Tarihi:

İşsizliğe karşı ittifak yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 16:58

Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Ulaştırma Bakanı Brigitte Grouwels ile İşçi Bulma Kurumu, İşçi eğitim Merkezi ve büyük işveren konumundaki kurumlar, işsiz gençler için birliktelik için harekete geçtiler.

Haberin Devamı

BELÇİKA’da hızla artan işsizlik oranını düşürmek ve özellikle genç işsizlere yeni iş kapıları açmak için çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Ulaştırma Bakanı Brigitte Grouwels ile İşçi Bulma Kurumu (VDAB), İşçi Eğitim Merkezi (Bruxelles Formation) ve büyük işveren konumundaki kurumlar işsiz gençler için birliktelik için harekete geçtiler. Konu ile ilgili olarak STİB (Brüksel Ulaştırma ve Taşıma Kurumu) merkezinde bir basın toplantısı düzenlenilere konu hakında bilgi verildi.

YENİ İŞ KAPISI
Bakan Emir Kır, "Brüksel bölgesi olarak, öncelikle Brüksel’de ikamet eden işsiz gençler için yeni iş kapıları aralamak istiyoruz. Bunun için bölgemizdeki işveren konumundaki kurumlar ile bir dizi görüşme yaptık. Öncelikle işe göre işsiz gençler bir hızlı kursa tabi tutulacak. Sonra ise iş sahibi olacaklar" dedi. Bakan Brigitte Grouwels ise yapılan işbirliğinin önemine değinerek, işsizlik mücadelede her kesinim elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi ve destek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!