Ispanaklı pasta çok sağlıklı

Güncelleme Tarihi:

Ispanaklı pasta çok sağlıklı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 14:44

Hessen Sağlık Bakanlığı’nın Türk Alman Sağlık Vakfı, yerel hastalık kasası AOK ile birlikte düzenlediği En Sağlıklı Tatlı Yarışması’nın Frankfurt birincisi ıspanaklı pasta tarifiyle Melek Ülgen oldu.

Haberin Devamı

HESSEN Sağlık Bakanlığı’nın Türk Alman Sağlık Vakfı ve yerel hastalık kasası AOK ile birlikte Türk kadınları arasında düzenlediği, En Sağlıklı Tatlı Yarışması’nın Frankfurt ayağı birincisi ıspanaklı pasta tarifiyle Melek Ülgen oldu. Şafak Küchen salonlarında yapılan yarışmanın moderatörlüğünü Leyla Aygün yaptı. Türk Alman Sağlık Vakfı adına koordinasyon sorumlusu Çiğdem Bilgin, hastalık kasası AOK adına Norbert Staudt ve Hessen Adalet ve Uyum Bakanlığı adına Wiebke Schindel jüri üyesi olarak görev yaptı. Yarışmada beslenme uzmanı Ayla Gediz, sağlıklı beslenme konusunda seminer verdi.


ISPANAKLI PASTA BİRİNCİ OLDU
Yarışma öncesi hazırlanan tatlıların sağlığa uygun olup olmadığı kontrolden geçirildi. Yarışmacılar sağlıklı olduğu kanaatine varılan ürünlerden yaptıkları pastaları jüriye sundular. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu En Sağlıklı Tatlı Yarışması'nın Frankfurt ayağı birinciliğini 'Ispanaklı Pasta' ile Melek Ülgen elde etti. İkinciliği 'Elma Rulosu' tarifiyle Gül Üçüncü, üçüncülüğü de 'Ballı Kule' isimli tatlısıyla Nalan Gürcan-Kempfer kazandı. Yarışmacılara çeşitli hediyelerin yanı sıra Türk Alman Sağlık Vakfı tarafından sertifika verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!