İsmi burada yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

İsmi burada yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 11:21

Almanya’da Hamburg’un Landwehr Tren İstasyonu önündeki meydana yarın saat 11.00’de ‘Ramazan Avcı’nın adı verilecek.

Haberin Devamı

21 Aralık 1985’de 30 kadar dazlak ve neonazinin saldırısına uğrayıp, beyzbol sopaları ve tekmelerle dövülerek öldürülen 26 yaşındaki Ramazan Avcı’nın adı, öldürüldüğü yerde ırkçılığa karşı bir simge olarak yaşayacak. Törende sırasıyla Senato ve Belediye Başkan Vekili Dorothee Stapelfeldt, Başkonsolos Devrim Öztürk, Nord İlçesi Belediye Başkanı Harald Rösler, Ramazan Avcı İnisiyatifi sözcüsü Ünal Zeran, İlçe Meclisi Başkanı Dagmar Wiedemann ve Gülistan Avcı’nın yapacakları konuşmanın ardından meydan ismini taşıyan levhalar ve üzerinde üç dilde, ‘21 Aralık 1985’de uğradığı ırkçı saldırıda öldürülen Ramazan Avcı anısına’ cümlesi yazan anıt taşı açılacak.

Belediye hazırlıkları tamamladı. Üzerinde kırmızı yazıyla ‘Ramazan Avcı Platz’ yazan otobüs durağı levhaları şimdilik beyaz bantlarla kapatıldı. ‘Ramazan Avcı Platz’ Hamburg’da bir ırkçı şiddet kurbanının adını taşıyan ve resmi törenle açılan ilk meydan olacak. Resmi törenin ardından saat 17.00’de ise ırkçılık karşıtı gruplar bir anma töreni düzenleyecek.

30 dazlak saldırmıştı

RAMAZAN Avcı 21 Aralık 1985’de Landwehr Tren İstasyonu’nun yakınındaki otobüs durağında ağabeyi ve bir arkadaşıyla beklerken, bir birahaneden çıkan 30 kadar dazlağın saldırısına uğradı. Ağabeyi ve arkadaşı son anda bir otobüsüne binerek kaçtı. Neonaziler otobüse de saldırdı. Avcı’yı beysbol sopaları, balta sapları ve tekmelerle öldüresiye dövdüler. Avcı, girdiği komadan çıkamadı ve 24 Aralık gecesi hastanede öldü. 30 kadar neonaziden sadece Ralph Lach, Uwe Podein, René Wulff ve Volker Kummrow yargılandı ve 3 ila 10 arasında değişen gençlik cezası aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!