İsmail Türüt yaylada coşturdu

Güncelleme Tarihi:

İsmail Türüt yaylada coşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 17:36

Baden-Württemberg Karadeniz Kültür-Dayanısma Dernegi tarafından 7. cisi düzenlenengeleneksel Kadırga-Senligi’ne Avrupa’nın dört bir yanından yüzlerce aile katıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde yaşayan Karadenizliler yaylaya çıktı. Karadeniz Kültür- Dayanışma Derneği tarafından Baden- Württemberg`de yedincisi düzenlenen "Kadırga Şenlikleri" coşkuyla kutlandı. Kadırga Yayla Şenliği üç gün üç gece devam etti.

Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı Langenbrettach Belediye Başkanı Timo Natter, Almanya‘nın değisik kentlerinde Dernek Başkanları, işadamları ve vatandaşlar ailece katıldı. Şenliğe, Türkiye’nin ünlü sanatçılarından Ismail Türüt, Grup Feluka, Adem Ekiz, Yavuz Tonyalı, Sinan Sami ve kemençe üstatları ile yöreye ait sanatçılar katıldı.

Karadeniz yayla şenliğinde, aileler yaylada kurdukları çadırlarda sabaha kadar konaklarken, güneşin doğmasıyla kemençeler eşliğinde üç gün üç gece gönüllerince eğlendiler. Şenlik sürecince kutlamalara katılan Karadenizli vatandaşlar yan yana dayanışma örneği gösterdi.

Bir panayırı aratmayan yayla şenliğinde, çesitli sektörlerden iş adamları kendi stantlarını kurup, alışveriş imkânı sundular. Baden-Württemberg Karadenizliler Dernek Başkanı Tufan Akçay konuşmasında, “Karadenizimizdeki yüzyıllara dayanan bu güzel geleneğimizi buralara taşımak, çocuklarımıza öğretmek ve üç gün boyunca hemşerilerimizle daha da kaynaşmak imkânı bularak yaylaya çıktık” dedi.

Eğlencenin tadını çıkardılar
Yöresel yiyecek ve içeceklerin bulunduğu çadırlar önünde uzun kuyruklar oluştu. Şenlik günü yaylayı dolduran Karadenizli vatandaşlar, eğlencenin tadını çıkardı. Karadeniz’in birbirinden güzel kemençe ustaları ve ezgilerini seslendiren İsmail Türüt'ün yanı sıra yerel sanatçılar da şenliğe renk kattı.

Yaylaya çıkan vatandaşlar çoğunlukla horon teperken, bazı aileler yaylanın serin havasından yararlanıp çadırların gölgesinde mangal yaparak dinlenmeyi tercih etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!