İşletmelere teşekkür belgesi

Güncelleme Tarihi:

İşletmelere teşekkür belgesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 16:09

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, gençlere meslek eğitimi imkanı sağlayan toplam 30 Türk ve Arap işletmesinin yöneticilerine teşekkür belgesi verdi.

Haberin Devamı

Başbakanlıkta düzenlenen belge teslim törenine Bakan Böhmer’in yanı sıra Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Büyükelçilik Müsteşarı Ece Acarsoy, söz konusu işletmelere danışmanlık hizmeti veren Kreuzberg Eğitim Merkezi’nin (BWK) Müdürü Nihat Sorgeç ile işletme yöneticileri ve bu işletmelerde meslek eğitimi gören bazı gençler katıldı.

BÖHMER: SARRAZİN'LERE KARŞI BİR HAREKET
Böhmer yaptığı konuşmada, söz konusu işletmelere teşekkür ederek ve ülkede yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren Almanya Merkez Bankasının eski yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin’i eleştirerek, "Bu, ülkemizdeki Sarrazin’lere karşı bir hareket diyebilirim" şeklinde konuştu.
Meslek eğitimi yeri bulan göçmenlerin sayısının yüzde 30 ile hala çok düşük olduğunu, bu oranın Alman gençler arasında yüzde 67 olduğunu belirten Böhmer, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile BWK’ya yaptığı bir ziyaret sırasında gençlerin kendilerine, sadece isimlerinden dolayı meslek eğitimi yeri bulmakta zorluk çektiği şeklinde bir şikayeti dile getirdiğini, insanların isimlerine göre değil, yeteneklerine göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Böhmer, Büyükelçi Acet’e ve Sorgeç’e de gençlerin eğitimi için her zaman yoğun şekilde çaba harcadıkları için teşekkür etti.

VASIFLI ELEMAN AÇIĞI
Acet de konuşmasında, işletmelerin bir ülkenin ekonomisi ve refahı için büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, yaklaşık 80 bin Türk işletmesinin de istihdam ettiği yüzbinlerce kişi ile Almanya’da buna katkı sağladığını, aynı zamanda Almanya ve Türkiye arasında önemli bir bağ oluşturduğunu söyledi. İşletmelerin iyi bir şekilde çalışabilmesi için de vasıflı insanlara yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Acet, vasıflı eleman açığının Almanya’da daha şimdiden büyük bir sorun olduğunu, işletmelerin meslek eğitimi imkanı sunmaması durumunda, hem bu sorunun giderilemediğini hem de gençlerin işsiz kaldığını kaydetti.
Acet, bu nedenle gençlere meslek eğitimi imkanı sunulmasını her zaman desteklediklerini ve gelecekte de destekleyeceklerini belirterek, Türklerin Alman toplumuna uyum sağlamakta zorluk çektiği ya da uyuma isteksiz olduğu şeklindeki iddiaların da doğru olmadığını, ancak bu tür iddiaların insanlardaki uyum isteğini azaltacağını ifade etti. İşletmelerin meslek eğitimi imkanı sağlayarak toplumsal gelişmeye katkı sağladığını, meslek eğitimi veren işletmelerin toplumsal sorumluluk üstlenmiş olacağını kaydeden Acet, bazı Türk şirketlerinin, ne gibi bir sorumluluk üstleneceklerini tam olarak bilemediği için meslek eğitimi vermekte tereddüt ettiğini, bu tür endişelerin yersiz olduğunu sözlerine ekledi.

ALTIN YALDIZLI TABAK HEDİYE EDİLDİ
Acet gibi Türk şirketlerinin endişelerini dile getiren Sorgeç de konuşmasında, yıllardan beri gençlerin meslek eğitimi yapabilmesi için çaba harcadıklarını belirterek, gençlerin topluma katılımına yardımcı olarak uyuma katkı sağlamak istediklerini söyledi. Sorgeç, gençlere meslek eğitimi imkanı sağlayan işletmelere danışmanlık hizmeti vermeye de devam edeceklerini kaydetti. Sorgeç, konuşmalardan sonra Bakan Böhmer’e, altın yaldız kaplama bir porselen tabak hediye etti. Böhmer, daha sonra 30 Türk ve Arap işletmesinin yöneticilerine teşekkür belgesi verdi ve kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!