Güncelleme Tarihi:
PARİS terör saldırısı İslam Avrupa’ya ait mi tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Başbakan Merkel, saldırıdan sonra İslam düşmanlığı tehlikesine karşı parlamentoda uyarı niteliğinde bir konuşma yaptı. Merkel, “İslam Almanya’ya aittir. Müslümanlar da benim korumam altındadır” dedi. Partisinden bazı milletvekilleri Merkel’i alkışlamadı. Ardından, İslam Almanya’ya ait mi, değil mi tartışmasıdır başladı.
Merkel’e, önce çok güvendiği partisinin Parlamento Grup Başkanı Volker Kauder itiraz etti. Kauder, “Müslümanlar Almanya’ya aittir ama İslam değil” dedi. İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketinin anavatanı, Müslüman oranının yüzde 2 olduğu Saksonya Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich, “İslam Saksonya’ya ait değildir” diye destek çıktı. Kaldı ki, Müslümanlar 53 yıldır Almanya’da yaşıyor, Saksonya ise Almanya’yla birleşmesinin 25’inci yılını ekimde dolduracak.
* * *
Paris olaylarının ardından Almanya’da bakanlar, parti genel başkanı ve genel sekreterleriyle, İslam cemaatinin önde gelenleriyle konuştum. Paris saldırısı yüzünden Avrupa’da Müslümanların dışlanması tehlikesine karşı ne yapılmalı sorusuna yanıt aradım. Ortaya önemli bir tablo çıktı. Alman kamuoyunda İslam’a karşı şüpheci bir bakış ve korku ama aynı zamanda İslam hakkında daha fazla bilgi edinme ilgisi var. İnsanlar, Başbakan Merkel’in İslam bilginlerine yönelik sorduğu şu soruya cevap arıyorlar: Teröristler İslam’ı niçin terör eylemle