Isınma yasası yaz tatili öncesinde çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Isınma yasası yaz tatili öncesinde çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 14:26

Almanya’da koalisyon ortakları arasında tartışma yaratan ısınma yasasında son pürüzler de giderildi. İki hafta önce, yasa konusunda aylardır süren anlaşmazlıklarını çözen ortaklar yasayı yaz tatiline kadar çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

 

YEŞİLLER liderliğindeki Ekonomi Bakanlığı ve SPD liderliğindeki İnşaat Bakanlığı, yasa metini üzerindeki son ayrıntıları düzenledi. Perşembe günü, Isınma Yasası olarak da adlandırılan Bina Enerji Yasası Meclis’e sunulacak. Önümüzdeki hafta Federal Meclis’in İklim ve Enerji Komisyonu’nda bir başka uzman oturumu daha yapılacak. Koalisyon ortakları, yasanın 7 Temmuz’dan sonra başlayacak olan yaz tatilinden önce Federal Meclis tarafından kabul edilmesini hedefliyor. Reuters haber ajansına göre, 2024 yılından itibaren yürürlüğe girebilmesi için bunun temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşmesi gerekiyor. SPD Parlamento Sekreteri Katja Mast, “Bu yasa, vatandaşlara ısıtma konusunda nasıl ilerleyecekleri konusunda netlik kazandıracak” dedi.

Haberin Devamı

Isınma yasası yaz tatili öncesinde çıkacak

SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ZAMAN SAĞLIYOR
Yasa özünde, birçok ev sahibine ısıtma sistemlerini değiştirmeleri için daha fazla zaman sağlıyor. Bina Enerji Yasası, belediye ısıtma planlamasına ilişkin bir yasa ile bağlantılı olacak. Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen yasa tasarısı, 2024 yılından itibaren mümkünse yeni kurulan her ısıtma sisteminin en az yüzde 65 oranında yeşil enerjiyle çalışması gerektiğini öngörüyor. Bu sayede, iklim hedeflerine ulaşılabilmesine bir katkı olarak, bina sektöründe işi dönüşümünün kararlı bir şekilde ilerletilmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte, çalışan hiçbir petrol ve gaz ısıtma sisteminin değiştirilmeden, arızalı ısıtma sistemlerinin onarılmasına izin verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!