İşçi dayanışması

Güncelleme Tarihi:

İşçi dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 11:36

İşçi çıkartacağı açıklanan 35 yıllık uçak temizlik firması Klüh ile kapatılacağı bildirilen sebze-meyve paketleme ve dağıtım şirketi Univeg işçileri, Duisburg'da bir araya gelerek kapanma kararlarına karşı çare aradılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'da, işçi çıkartacağı açıklanan 35 yıllık uçak temizlik firması Klüh ile kapatılacağı bildirilen sebze meyve paketleme ve dağıtım şirketi Univeg işçileri, Duisburg'da bir araya gelerek kapanma kararlarına karşı çare aradılar. İşçilerin, “İşten çıkarmalara karşı çözüm yolları” adıyla düzenlediği toplantıya çok sayıda politikacı ve sendikacı da katıldı. Toplantıda, NRW'de 18 bin işçisi bulunan temizlik firması Klüh'ün Düsseldorf Havaalanı'nda uçak temizliği yapan çoğunluğu Türk 160 kişinin işine son vermek istediği belirtildi. İşyeri işçi temsilcisi Semha Tirhis, yeni ihale şartlarının uygun olmadığını gerekçe göstererek işçi çıkartmak isteyen Klüh'ün temizliği taşeron firmalara daha ucuza yaptırmayı hedeflediğini ifade etti. Air Berlin yeni ihale karşılığında Klüh firmasından yüzde 20 indirim yapmasını istemişti.

Sonuna kadar mücadele edeceğiz

IG Bau sendikası genel sekreteri Kai Schwaber, Klüh temizlik işçilerinin verdiği mücadelenin arkasında olduklarını söyledi. SPD Federal Milletvekili Bärbel Bas da, “Sendikalarla birlikte işçilerin haklı talebini sonuna kadar destekliyoruz. Eşit işe eşit ücret olmalı. Taşeron firmalarla ucuz işgücü yaratıldı. Bu firmalara mutlaka sınırlamalar getirilmeli” şeklinde konuştu. Univeg firması işyeri işçi temsilcisi Murat Pehlivan ise sendika tarafından bugüne kadar yalnız bıraktıklarını belirterek, “Çoğu Türk olan 260 civarında işçinin hak talepleri gözönüne alınmadan işten çıkarılmak istenmesine sessiz kalmayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!