İşadamları Avrasya Maratonu’na katılacak

Güncelleme Tarihi:

İşadamları Avrasya Maratonu’na katılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2012 14:38

Hollandalı çok sayıda iş adamı ve üst düzey şirket yöneticisi, Pazar günü 34’üncüsü düzenlenecek Avrasya Maratonu’na katılmak üzere İstanbul’a gidecek.

Haberin Devamı

Farklı sektörlerde aktif olan işadamlarının kurduğu Rotterdam Running Ambassadors (RRA) Vakfı üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, bir hafta sürecek ziyaretlerinde maratonun yanı sıra, İstanbul ile Rotterdam arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye dönük bir takım programlara da katılacak. İstanbul’da farklı şirketleri ziyaret edecek olan heyet ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Türkiye’de iş yapma olanakları konusunda bilgilendirilecek.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400’üncü yılı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın daveti, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral’ın teşvikiyle Avrasya Maratonu’na katılacak işadamlarından 60’ı uzun, 15’i kısa mesafe maratonda yarışacak.

Daha çok Rotterdam çevresinde aktif olan işadamaları ve şirket yöneticilerinin 2001’de kurduğu ve bir nevi iş kulübü olan RRA Vakfı üyeleri, her yıl farklı ülkelerde benzer maratonlara katılıyor. Vakıf üyesi işadamları şimdiye kadar, New York, Chicago, Shanghai, Köln, Berlin, Roma, Dublin, Brüksel ve Capetown maratonlarına katıldı.

-İşadamları onuruna resepsiyon verildi-
Yarın yola çıkacak heyeti üyeleri onuruna bir resepsiyon veren Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, bu tür organizasyonların iki ülke ilişkilerine önemli katkı yaptığını söyledi. Hollandalı işadamlarının Avrasya Maratonu’na katılmalarının iki hafta önce İstanbul’u ziyaret eden Amsterdam ve Rotterdam Belediye Başkanlarının temasları kapsamında kararlaştırıldığını kaydeden Oral, kendisinin de maratona katılmaya çalışacağını ifade etti.

”Bu ziyaretin gerçekleşmesi safhasına katkıda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” diyen Oral, Hollandalı işadamlarının Türk meslektaşlarından oluşan bu tarz bir heyeti Rotterdam’da ağırlamak istediklerini söyledi. Hollanda ve Türkiye’de yıl boyunca yapılan 400;üncü yıl kutlamalarının iki ülke ilişkilerini geliştirdiğini anlatan Oral, ”İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi Hollanda’daki insanlarımızın rahat ve refahlarını da artırıyor. Hem hükümet üyeleri hem de yerel yöneticilerin Türkiye’yle olan ilişkilerde edindikleri tecrübe, buradaki insanımıza bakışı olumlu anlamda değiştiriyor” dedi.

Avrasya Maratonu’nda giyecekleri formayı Başkonsolos Togan Oral’a takdim eden RRA Vakfı Başkanı Wim Span ise, sporun yanı sıra İstanbul ile Rotterdam arasındaki ticaret hacmini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’da turistik ve tarihi yerlerin yanı sıra çok sayıda şirketi ziyaret ederek, ticari temaslarda da bulunacaklarını kaydeden Span, Türk işadamlarını önümüzdeki yıl yapılacak Rotterdam Maratonu’na davet edeceklerini dile getirdi. İki ülke arasında geçmişi 400 yıla dayanan köklü bir dostluğun bulunduğunu aktaran Span, bu tür aktivitelerin hem ticari ilişkileri hem de var olan iyi dostluğa katkı yaptığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!