Güncelleme Tarihi:
İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Savaş Çetinkaya, Birim Uğur, Hakan Çetinkaya, Özgür Görmez, Cemalettin Metin ve Deniz Görmez ile tutuksuz sanık Ebru Karadeniz katıldı.
Son sözleri sorulan sanıklardan Savaş Çetinkaya işadamı Ahmet Ağaoğlu’na 170 bin dolara el yazması Tevrat sattığını öne sürerek, "Ahmet Ağaoğlu’nun işyerini bastım kabul ediyorum ama benim onunla ticari ilişkim de vardı. Suç sadece yağmalama değildi. Bugüne kadar Ahmet Ağaoğlu’nun bunu söyleyeceğini tahmin ediyordum ama hiç sesini çıkartmadı. Ben ihbar ediyorum ve soruşturmanın genişletilmesini istiyorum" dedi.
Şahsenem Yıldız’ın gasp edilmesi olayında Ankara’da olduğunu belirten Savaş Çetinkaya diğer sanıkların ise bazı eylemlere katılmadığını onların bu suçlardan beraat etmesini talep etti.
Diğer sanıklar da tahliye ve beraatlerini istediler.
ÇETE LİDERİNE 351 YIL HAPİS CEZASI
Yaklaşık 5 yıldır devam eden davayı karar bağlayan mahkeme heyeti çetenin lideri olduğu öne sürülen tutuklu sanık Savaş Çetinkaya'yı örgüt kurmak ve yönetmek, ruhsatsız silah bulundurmak, resmi evrakta sahtecilik yapmak, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, yağma suçlarından 351 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme sanıklardan Özgür Görmez'e 349 yıl, Cemalettin Metin'e 341 yıl, Hakan Çetinkaya'ya 304 yıl, Birim Uğur'a 277 yıl, Deniz Görmez'e 143 yıl, Ebru Karadeniz'e 49 yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Taylan Çetinkaya'ya 25 gün hapis cezası veren mahkeme heyeti bu cezayı erteledi. Hüseyin Sağsöz ise beraat etti.
KARA ÇARŞAF VE KELEPÇELERE EL KONULDU
Mahkeme ayrıca sanıklardan ele geçirilen ve suç işlerken kullandıkları öne sürülen kara çarşaf, bere, kar maskesi, eldiveler, peruk, polis rozeti, sprey, 3 kelepçe, 16 plastik kelepçe, kelepçe anahtarı ile silah, mermi ve cep telefonlarına elkonulmasına karar verdi.