"Irkçılıkla mücadele edilmeli"

Güncelleme Tarihi:

Irkçılıkla mücadele edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 19:54

TGD Genel Başkanı Kolat, Almanya'da Türk ve yabancılara yönelik ırkçı düşünceler taşıyan polis, asker ve istihbarat teşkilatındaki görevlilerinin oranı ırkçı düşüncelere sahip sokaktakilerin oranından daha yüksek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Almanya'da sekizi Türk, biri Yunanlı ve bir de kadın polis olmak üzere işlenen 10 cinayette istihbarat ve emniyet güçlerinin karışıp karışmadığı araştırılmasının yetmeyeceğini belirterek “Asıl yapılması gereken toplumda yaygınlaşan Türk ve yabancı düşmanlığının önlenmesine yönelik politik çözümler bulunmalı” dedi.

Toplumun geneline yayıldı
TGD Genel Başkanı Kolat, tüm yetkililerin ve içişleri bakanlığının 2000 ile 2007 tarihleri arasında vahşice cinayet işleyen neonazi Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü ile ilgili araştırmalarını ihmaller, bağlantılar ve destekçileri üzerine kurmasını yetersiz bularak eleştirdi. Toplumun geneline yayılan ırkçı düşüncelerin ve şiddet eğiliminin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Kolat,

“Evet Almanya'da nazi cinayetlerinin bağlantılarını ve cinayetlere bulaşan güvenlik güçlerinin araştırılması gerekiyor. Bunlar ortaya çıkarılıp cezalandırılmalı. Fakat asıl önemli olan tehlikeli boyuta ulaşan ve toplumun merkezine yayılan ırkçı düşüncelerle ilgili geniş çerçeveli mücadele politikaların eksikliği. Irkçılıkla mücadele için geniş çerçeveli bir program paketi hayata geçirilmeli” dedi.

Emniyet güçlerinde daha yüksek
Yapılan araştırmaların Türk ve yabancılara yönelik ırkçı ve nefret duygusu taşıyan polis, asker ve istihbarat elemanların oranının toplumun oranından daha yüksek olduğunun ortaya çıkardığını kaydeden Kolat, “Sekizi Türk olmak üzere 9 yabancı ve bir polisin öldürülmesinde ortaya çıkan gerçek; emniyet görevlilerin ihmali değil, göz yummasıdır. Emniyete, askere ve istihbarata alınacak elemanların daha titiz araştırılıp eğitimden geçirilmesi gerekir. Türklere ve yabancılara yönelik ırkçı ve nefret duygusu taşıyan emniyet görevlilerinin oranı sokaktaki insanların oranından daha yüksek. Asıl vahim olan da bu durum. Böyle bir gerçeklik varken ırkçılıkla ve şiddet içeren yabancı düşmanlığı ile mücadelede başarıya ulaşılamaz. NSU cinayetlerinde olduğu gibi her zaman da güvenlik güçlerinin bu tür cinayetlerde öyle ya da böyle parmağını bulmak sürpriz olmayacaktır” dedi.

Tehditler alıyorum
Kendisinin sürekli olarak ırkçı küfür, hakaret ve tehdit dolu yazılar aldığını belirten Kolat, “NSU cinayetlerinin ortaya çıkmasından sonra bana gönderilen bir mektupta 'Eğer yabancılar bu ülkeyi terk ederse bu tür cinayetler işlenmez' yazılıydı. Bu da ırkçılığın geldiği boyutu gösteriyor” dedi.

Merkez Bankası Yönetim Kurulu eski üyesi Thilo Sarrazin'in kitabında yer verdiği tezlerin tartışılma biçimini de eleştiren Kolat, “Bu kitap ile ilgili yapılan tartışmalar sadece göçmenlere indirgendi. Asıl kitapta yer alan tezler aşırı milliyetçi bir Almanya yaratma duygusudur. BU tezlerin toplumda yerleşmemesi için politik sorumluluk taşıyanlar ve ülkenin aydınları aşırı milliyetçilik ve ırkçılıklı mücadele etmenin modelleri üzerine kafa yormalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!