Irkçılığa karşı el ele

Güncelleme Tarihi:

Irkçılığa karşı el ele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 12:19

ALMANYA'nın Hannover kenti yakınlarında yaklaşık 1.500 Türk'ün yaşadığı Lehrte kasabasında Sosyal Demokrat Parti SPD Gençlik Kolları temsilcisi Christoph Lokotsch'un girişimiyle "Anti Nazi Komisyonu" kurma çalışmaları başladı.

Haberin Devamı

"Der Andere Kino" adlı sinema salonunda gerçekleştirilen komisyon kurma toplantısına Lehrte Türk Veliler Birliği, Selimiye Camii, siyasi parti, Alman Sendikalar Birliği (DGB) ve bazı Alman sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Kimse huzurumuzu kaçıramaz

Toplantıda söz alan konuşmacılar, geçtiğimiz 1 Mayıs kutlamaları esnasında kasabanın meydanında gösteri yapmaya kalkışan bir grup neonazi eylemcinin, kasabanın huzuru bozmamasına izin vermemek için "Irkçılığa Karşı El Ele" sloganı altında bir "Anti Nazi Komisyonu"nun kurulmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Christoph Lokotsch, "Lehrte hepimizin. Burada barış ve huzur içinde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Gelecekte de bu böyle kalmalı. Ne yazık ki ırkçı düşünceli bazı kişiler bu huzurumuzu bozmaya kalkışıyorlar. Ülke genelinde bir çok vahim olaylar yaşandı. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta yaşadığımız küçük olayı, nazizimin ayak sesleri olarak algılamalı ve Lehrte'mizde huzurumuzu bozacak hiçbir olaya izin vermemeliyiz" dedi.

Yangını önlemeliyiz

Türk Veliler birliği adına konuşan Mustafa Özkan da, neonazilerin beslendiği kaynakların araştırılması gerektiğini söyledi.

Özkan, "Daha çok köylerdeki gençlerin bunlar arasında olduğunu görüyoruz. Kurulacak komisyon, mevcut neonazi gençlerden ziyade, aslında bunların arasına katılabilecek potansiyel gençlere yönelik çalışmalar yapması gerekir. Amacımız, yangını söndürmekten önce, yangının çıkmasını önlemek olmalı" diye konuştu.

Toplantıya katılan SPD Eyalet milletvekili adayı Hans-Jürgen-Licht de, ırkçılığı her şeyden önce bir insanlık suçu olduğuna işaret ederek, "Bu düşüncenin toplumdan tamamen yok olması gerekirken, bunun özellikle son zamanlarda artış göstermesi hepimizi düşündürüyor. Ortak akıl herkesin neonazilere karşı aynı safta yer almasını gerektiriyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!