”Irkçılığa Hayır” kampanyası

Güncelleme Tarihi:

”Irkçılığa Hayır” kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 16:34

Fransa’nın Strasbourg kenti Belediye Başkanı Roland Ries, geçen ay sonu ırkçı saldırıya hedef olan Odyssee sinemasının müdürü Faruk Günaltay’a sahip çıktı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı, bölgede giderek artan ırkçı saldırılara karşı kamuoyunda duyarlılığı artırmak için Günaltay’la birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı, Günaltay’la birlikte kentte ”ırkçılığa hayır” kampanyası başlattı.

Kentte yılbaşından bu yana İslam ve Musevi karşıtı ırkçı 13 saldırının kayıtlara geçtiğini belirten Ries, bu saldırılar karşısında Strasbourg halkının kararlılıkla seferber olmasını istedi. Günaltay’ın evinin önünde kendisi ve eşine ait iki otomobil, kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından kundaklanmıştı. Saldırganların, Günaltay’ın evinin kapısına da Nazi sembolü gamalı haç çizdikleri belirlenmişti.

Saldırıyla ilgili soruşturma polis tarafından sürdürülüyor. Strasbourg’da her yıl düzenlenen ”Türk sinema haftasının” kurucusu olan Günaltay, Türkiye’nin uzun zaman Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Eurimages’da temsilciliğini yapmıştı. Müdürlüğünü yaptığı Avrupa’nın en eski sinemalarından birisi olan Odyssee, Avrupa’daki önemli sanatsal filmleri Fransız seyircisiyle tanıştırmasıyla ünlü.
Aşırı sağcı seçmenlerinin yoğun yaşadığı Strasbourg’da, Müslüman ve Musevi mezarlıkları ve ibadet yerleri sık sık ırkçı saldırılara hedef oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!