İRİS YÜZMEDE BAVYERA ŞAMPİYONU

Güncelleme Tarihi:

İRİS YÜZMEDE BAVYERA ŞAMPİYONU
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 23:42

Milli yüzücümüz İris Rosenberger, Iİngolstadt kentinde yapılan yüzme yarışmasında Almanya'nın Bavyera Eyaleti şampiyonu oldu. İris yüzme şampiyonasında 50, 100 ve 200 metre kelebekte birinci geldi.

Haberin Devamı

Seramik sanatçısı ve heykeltıraş Leyla Aktaş Rosenberger’in kızı Münih’teki SG SWM kulübünün başarılı yüzücüsüİris Rosenberger (22), Almanya’nın İngolstadt kentinde yapılan Bavyera Yüzme Şampiyonası'nda üç dalda şampiyon oldu.

İris 0.27,76 saniye ile 50 metre, 1.01,73 saniye ile 100 metre ve 2.17,76 lık derecesiyle 200 metre kelebekte Bavyera Eyalet Şampiyonu oldu. Türk yüzme milli takımında da yer alan İris yedi kez Türkiye şampiyonu oldu. Güzel yüzücümüz, 50 metre kelebekte bayanlar Türkiye rekorunun sahibi olarak 2008 Pekin Olimpiyatlarına hazırlanıyor. İkiz kardeşi ve aynı derece başarılı yüzücü Yasemin Rosenberger ise hastalığı nedeniyle Bavyera Şampiyonasına katılamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Başarılarının yanı sıra güzellikleriyle dikkat çeken Rosenberger kardeşlerden İris üniversitede işletme, Yasemin hukuk eğitimi görüyor. Küçük kardeşleri 14 yaşındaki Deniz ise henüz liseye gidiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!