İran alarmı

Güncelleme Tarihi:

İran alarmı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2006 00:00

Frankfurt´ta İran-Portekiz maçı öncesinde İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedicenad´ı protesto etmek için Museviler tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda İranlı da destek verdi. İran Cumhurbaşkanı maymuna benzetilen posterlerle gösterildi. Muhalif İranlılar üzerinde \"Mahmud Adolfinecad\" yazılı tişörtlerle protestolara katıldılar.

Haberin Devamı




Protesto Gösterisi
Almanya´nın Frankfurt kentinde oynanan Portekiz-İran maçı öncesinde "İsrail için Avrupa koalisyonu" isimli girişim tarafından protesto gösterisi düzenlendi. Frankfurt kent merkezinde bulunan tarihi opera binası önünde düzenlenen etkinlikte İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedicenad´ın Almanya´ya gelmesini engellenmesi gerektiğine vurgulandı.

Protesto etkinliğine çok sayıda muhalif İranlı da destek verdi. İranlılar ellerinde İran´ın geçmişte kullandığı arslan motifli bayrağı ve İsrail bayrakları ile katıldı. Bazı İranlılar Yahudi katliamını bir yalan olarak nitelen İran Cumhurbaşkanını, "Mahmut Adolfinejad" yazılı tişörtlerle protesto ettiler.

Aslan motifli bayrak

"İran barış istiyor" dövizleri ile gösteriye katılan İranlılar, "Holacaust´u yalan olarak tanımlayan İran Cumhurbaşkanının Allmanya´ya gelmesini istemiyoruz" dediler. Bir İranlı kadın ise Ahmedicenad´ı maymun şeklinde gösteren poster ile kameralara poz verdi. Gösterilere destek veren İranlılar´ın tümü İran´ın geçmişte üzerinde Arslan motifli bayrağını kullanmaları dikkat çekti.

Neonaziler yürüyemedi

Saat 14.00´te başlayan etkinlik İran Portekiz maçının start aldığı saat 15.00´e kadar sürdü. Frankfurt´a akın eden İran ve Portekizli taraftarlar ise birlikte eğlendi, dostluğu yansıtan pozlarla kameralara poz verdi. Maçları izlemek için gelen İranlı kızların son derece modern ve batılı giyimleri ile dikkat çektiler. İran maçı yüzünden Frankfurt´da olağan üstü güvenlik önlemleri alındı. Neonazilerin yürüyüşlerine ise izin verilmedi.

Hasan AYCI / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!