Güncelleme Tarihi:
Almanya’daki Fraunhofer Enstitüsü’nün ürettiği ‘etsiz et’, enerji ve su tüketimini azaltmanın ve dünya nüfusunu doyuracak bir yiyecek sisteminin müjdesini veriyor. Nohut, buğday ve soyadan elde edilen ‘bitkisel’ et sayesinde, küçük bir tarladan pek çok insanın gıda ihtiyacı karşılanabilecek. Ayrıca, bu sayede hayvancılık için kullanılan meraların sayısı da azalarak, küresel ısınmayı önleme yönünde önemli bir adım atılmış olacak.
HEM DE YAĞSIZ
Bitkisel ya da vejetaryen et denilen yiyecek, protein ve lif açısından oldukça zengin ve yağsız. Ürünün tavuk etine benzemesi hedefleniyor. Bu tadı yakalamak için 5 senedir farklı baharat aromaları üzerinden deneyler yapılıyor. Fraunhofer Enstitüsü’nden Florian Wild, “Hammaddeyi tarladan yetiştiği gibi doğrudan kullanıyoruz. Vejetaryen şnitzel ile aynı tarladan çok daha fazla insan beslenebilir” açıklamasını yaptı.