İngiltere’de bugün seçim var: Türkiye ve Kıbrıs kökenli adaylardan rekor katılım!

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de bugün seçim var: Türkiye ve Kıbrıs kökenli adaylardan rekor katılım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 11:04

Birleşik Krallığı oluşturan İngiltere, İskoçya ve Galler’de bugün halk, Belediye Meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gidiyor. Kuzey İrlanda’da ise yerel parlamento üyelerini belirlemek için oylama yapılacak. Kuzey İrlanda dışında Birleşik Krallık genelinde milyonlarca seçmen toplam 4 bin 411 Belediye Meclis üyesini belirlemek için oy kullanacak. Bu yılki yerel seçimlerde aday olan Türkiye ve Kıbrıs kökenli yerel siyasetçilerin sayısı tarihin en yüksek sayısına ulaştı.

Haberin Devamı

BAŞTA Londra’nın kuzeyi olmak üzere, pek çok seçim bölgesinden onlarca Türkiye ve Kıbrıs kökenli aday, Meclis üyesi seçilmek için yarışırken, Türkiye ve Kıbrıslı politikacı sayısı edinilen bilgilere göre 66’dan fazla. 18 yaş ve üstü, seçmen kütüğüne kayıtlı tüm seçmenler kurulacak sandıklarda oy kullanabilecek. Galler ve İskoçya’da ise oy kullanma yaşı 16. 66 adayın büyük çoğunluğu İşçi Partisi çatısı altında seçime girecek. Diğer adaylarsa Muhafazakâr Parti, Liberal Demokrat Parti’den seçime girerken, bağımsız adaylar da söz konusu. Resmi istatistiklere göre Londra’da Türkçenin en çok konuşulduğu ikinci dil olan Enfield, geçen seçim döneminde Türkiye ve Kıbrıs kökenli yerel politikacıların en çok aday gösterildiği bölge olurken, bunu Haringey ve Hackney ilçesi izledi.

Haberin Devamı

İngiltere’de bugün seçim var: Türkiye ve Kıbrıs kökenli adaylardan rekor katılım

ENFIELD’DE YARIŞIYORLAR
Türkiye kökenli toplumun en yoğun yaşadığı Enfield ilçesinde başta İşçi Partisi olmak üzere diğer partilerden yarışan adaylar. Bunlara bağımsızlar da dahil: Sabri Özaydın, Susan Erbil, Eylem Yörük, Hivran Dalkaya, Nesil Çalışkan, Güneş Arkbulut, Ergin Erbil, Suna Hurman, Ahmet Hassan, Bektaş Özer, Mustafa Çetinkaya, Ayten Güzel, Mahmut Aksanoğlu, Mutlu Beyzade, Sinan Boztaş, Güney Doğan, Elif Erbil, Esin Güneş, Günseli Erdoğan, Tolga Süleyman, Ertan Hürer, Zeynep Aksanoğlu, Yalçın Aksanoğlu, Hassan Yusuf, Ayfer Orhan, Işık Hüseyin Akpınar, Alev Cazimoğlu, Cemal Sazdili, Sibel Özçelik, Uddin Mahtab, Ediz Cahit Mevlüt, Ahmet Öykener ve Oktay Cinpolat.

İngiltere’de bugün seçim var: Türkiye ve Kıbrıs kökenli adaylardan rekor katılım

OY KULLANMA SAATİ: 07.00- 22.00
Yerel seçimlerde Londra’daki 32 ilçe belediyesiyle birlikte İngiltere genelinde toplam 151 yerel yönetim bölgesinde 4 bin 441 Belediye Meclis üyesi seçilecek. Güney Yorkshire bölgesinde ise Bölge Belediye Başkanı belirlenecek. Oy kullanma işlemi sabah 07.00’de başlayacak, akşam saat 22.00’de sona erecek. Savanta adlı araştırma şirketi tarafından yürütülen ankette, ankete katılanların yüzde 46’sının belediye vergisinin (council tax) en büyük yerel seçim önceliği olduğu ortaya çıktı. Bunu İngiltere Başbakanı ‘parti skandalı’ (yüzde 36) ve yerel sosyal bakım hizmetlerinin kalitesi (yüzde 30) gibi ulusal meseleler yakından takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!