Thomas Tuchel imzayı attı: Kariyerinde ilk

Güncelleme Tarihi:

Thomas Tuchel imzayı attı: Kariyerinde ilk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2024 09:45

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası Gareth Southgate ile yollarını ayıran İngiltere Milli Takımı’nda yeni teknik direktör belli oldu. İngiltere Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlük görevine Thomas Tuchel’in getirildiğini açıkladı. Tuchel’in ekibinde Anthony Barry’nin de yer alacak.

Haberin Devamı

 

DAHA önce FC Chelsea, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund ve FC Bayern Münih gibi dev kulüpleri çalıştıran Tuchel, İngiltere futbolunun en önemli teknik direktörlük görevini üstlenen ilk Alman olacak. Ayrıca Tuchel, kariyerinde ilk kez bir milli takımda görev yapacak. Tuchel’in görevi, İngiltere’yi 2026 yılında ABD, Meksika ve Kanada’da düzenlenecek Dünya Kupası’na taşımak olacak. Başlangıçta, sözleşmesinin 2028 Avrupa Şampiyonası’na kadar uzanıp uzanmayacağı belirsizdi, ancak İngiltere’nin ev sahiplerinden biri olacağı bu turnuvada da Tuchel’in görev alması bekleniyor. Tuchel’in hedefi, İngiltere’yi 1966’dan beri kazanılamayan büyük bir turnuva zaferine ulaştırmak olacak. Tuchel, İngiltere’yi çalıştıran üçüncü yabancı teknik direktör olacak. Daha önce İsveçli Sven-Göran Eriksson (2001-2006) ve İtalyan Fabio Capello (2007-2012) bu görevi üstlenmişti. Ancak Tuchel, İngiltere’nin en büyük rakiplerinden biri olan Almanya’dan gelen ilk teknik direktör olacak.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’DE TANINAN BİR İSİM
Tuchel, İngiliz futbolseverler için tanıdık bir isim. 2021-2022 yılları arasında Chelsea’yi çalıştırmış ve bu süreçte takımını Şampiyonlar Ligi zaferine taşımıştı. Chelsea’yi, Kai Havertz’in golüyle Manchester City’yi 1-0 mağlup ederek Avrupa’nın en büyük kupasına ulaştırmıştı. Ancak Premier Lig’de bir sonraki sezon istenilen sonuçlar alınamayınca, Eylül 2022’de Tuchel ile yollar ayrılmıştı. İki ülke arasındaki bir sonraki futbol karşılaşmasının ne zaman olacağı ise henüz net değil. Almanya ve İngiltere, en son Eylül 2022’de Londra’da oynanan UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasında 3-3 berabere kalmıştı.

‘ANLAŞTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ’
İngiltere Futbol Federasyonu CEO’su Mark Bullingham tarafından yapılan açıklamada, “Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden Thomas Tuchel ve ona destek olması için Anthony Barry ile anlaştığımız için çok mutluyuz. Gareth’ı istifası sonrası adayları inceledik ve kriterlerimize göre değerlendirdik. Thomas ve ekibinin tek amacı 2026 Dünya Kupası’nı kazanma şansımızı en üst düzeye çıkarmak” denildi. Tuchel ise şunları söyledi: “İngiltere Milli Takımı’na liderlik etme onuruna layık görüldüğüm için çok gururluyum. İngiltere’yi temsil etme şansına sahip olmak çok büyük bir ayrıcalık ve bu özel oyuncu grubuyla çalışma fırsatı çok heyecan verici.”

BAKMADAN GEÇME!