İngiltere, e-ticarette Avrupa lideri

Güncelleme Tarihi:

İngiltere, e-ticarette Avrupa lideri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 09:54

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın (TD-IHK) geleneksel girişimcilerle kahvaltı toplantısının konuğu İkas grubu oldu. İkas, geliştirdiği bilgisayar yazılımlarıyla özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ), e-ticaret alt yapısı hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

TD-IHK’da düzenlenen network toplantısına farklı sektörlerden 30’a yakın Türk ve Alman işveren ile şirket temsilcileri katıldı. Berlin’de yeni göreve başlayan Başkonsolos İlker Okan Şanlı da toplantıya katılan konuklar arasındaydı. Üyelerin kendilerini tanıtımından sonra İkas Almanya temsilcisi Mert Dinçer, şirketi ve Almanya’daki hedeflerini tanıtan bir sunum yaptı. İkas, Türkiye’de ve yurt dışındaki ofislerinde yaklaşık 150 personelle hizmet veriyor. Almanya pazarında büyümek istediklerini belirten Dinçer, öncelikle e-ticaret’le ilgili istatistikleri vererek gelişmeleri tanıttı. Dinçer, “E-ticaretin Avrupa’daki cirosu 567 milyar Dolar ve yakında bu payın 1 trilyon Dolar olması bekleniyor. Avrupa’da yüzde 28 ile İngiltere pazarda lider ülke konumunda, ardından yüzde 18 ile Almanya geliyor. Almanya’da yaklaşık 3.5 milyon KOBİ bulunuyor ve bunların da yaklaşık 800 bini göçmen kökenli” dedi.

İngiltere, e-ticarette Avrupa lideri

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN 5 KAT FAZLA
Avrupa’da yapılan araştırmaya göre tüketicilerin yaklaşık yüzde 60’ının hâlâ mağazalardan alışveriş yapmak istediğini belirten Dinçer, ancak gelecekte bu oranın değişeceğini ve gelişmelere göre e-ticaret pazar payının daha da artacağını vurguladı. Mert Dinçer, Türkiye ile Almanya arasında kıyaslama da yaparak şunları söyledi: “Türkiye ile Almanya, KOBİ sayısı bakımından birbirine yakın iki ülke. Ancak Almanya’da 725 bin e-ticaret sitesi bulunurken, Türkiye de ise bu sayı yaklaşık 125 bin. Yani Almanya, Türkiye’den 5 kat daha büyük. Son dönemlerde birçok Türk şirketi de e-ticarette başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarına açılıyor. Kârlarını artırmak ve çeşitlendirmek için Avrupa’ya açılmak çok önemli. Biz de Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da KOBİ’lere bu alanda altyapı desteği vererek hizmet sunmak istiyoruz.”

İngiltere, e-ticarette Avrupa lideri

İngiltere, e-ticarette Avrupa lideri


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!