İngiltere’de katil hemşirenin davası başladı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de katil hemşirenin davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 11:15

İngiltere’de çalıştığı hastanedeki serumların bazılarına zehir karıştırıp meslektaşlarının habersizce zehirli serumları hastalara bağlamasına neden olan ve üç kişinin ölümüne bir kişinin de beyninin hasar görmesine neden olan hemşire Victorino Domingo Chua’nın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Manchester Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada savcı Peter Wright, Chua’nın Stockport yakınlarındaki Steppings Hill hastanesindeki faaliyetleri sonucunda toplam 21 hastanın sağlık problemleri yaşadığını belirttii.

Savcu Wright “Chua’nın bunu neden yaptığını belirlememiz oldukça güç. Şüphelinin bir çok kez tıbbi malzemeleri rastgele bir biçimde insulin ürünleri ile kontamine ettiğini ve yine rastgele bir şekilde bazı hastaların dosyalarında bulunan ilaç dozajı bilgilerini değiştirdiğini tespit ettik” dedi.

Chua mahkemede Tracey Arden (44), Arnold Lancaster (71) ve Derek Weaver’ı (83) öldürdüğünü reddetti.

Hemşire mahkemede diğer 18 hasta ile ilgili olarak 23 ağır müessir fiil, 8 zehirleme girişimi ve 1 zehirleme suçlamasını da kabul etmediğini belirtti.

Savcılık, Chua’nın cinayet serisine serumları kontamine ederek başladığını ancak hastane çalışanlarının bir çok hastanın şeker komasına girmesinin ardından durumdan şüphelenerek polis çağırdığını açıkladı. Bunun üzerine hemşirenin hasta dosyalarında yazılı olan ilaç dozajlarını değiştirmeye başladığını belirten savcılar, üzerinde oynama yapılmış dosyalardan birince Chua’nın avuç izine rastladıklarını söyledi.

Dava devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!