İngiltere’de bir emzirme skandalı daha

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de bir emzirme skandalı daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 00:00

İngiltere’nin Leichester kentindeki Primark mağazasında 9 aylık bebeğini emziren 28 yaşındaki anne Caroline Starmer bir güvenlik görevlisinin “Bebeğini elinden alıp onu dışarı attığını” iddia etti.

Haberin Devamı

Starmer, ikiz kızları Peige ve Freya ile birlikte alışveriş yaparken bebeklerden birinin çok acıktığını söyledi. Mağazada çok fazla sıra beklemesi gerektiği için kızını bir köşede emzirmeye başladığını söyleyen genç anne “Uzun boylu, Asya asıllı bir güvenlik görevlisi yanıma geldi ve dışarı çıkmamı söyledi. Ben dışarı çıkmayı reddedince de bebeği göğsümden çekip aldı ve onunla birlikte dışarı çıktı. Büyük bir şok yaşadım. Onu takip edip ben de çıktım ve çocuğumu elinden aldım” dedi.

Starmer gördüğü muameleye inanamadığını belirtirken, olaydan sonra yakınlardaki polis karakoluna gidip şikayette bulunduğunu söyledi.

Ancak Primark olayın İngiliz basınında geniş yer bulmasının ardından yayınladığı açıklamada konuyu “fazlasıyla ciddiye aldıklarını”, ama başlattıkları soruşturma sonucunda iddiaların asılsız olduğunu gördüklerini söyledi.

Primark yetkilileri, iddialar nedeniyle söz konusu mağazanın güvenlik kameralarını incelediklerini ve Starmer’ın yaşadıklarını açıkça gördüklerini söyledi. Yetkililer güvenlik kamerası görüntülerinde annenin anlattığı olayların görülmediğini ve “onun yaptığı tanımlamaya uyan bir güvenlik görevlisi ile etkileşiminin olmadığını” dile getirdi.

Mağaza yetkilileri kadının bir güvenlik görevlisi ile “sadece konuştuğunu” ve hiç kimsenin bebeğe dokunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!