İngiltere Cemevi’nde sular durulmuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Cemevi’nde sular durulmuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2009 15:03

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi), kısa süre önce yaptığı 16. dönem genel kurulunun ardından “Yeni dönem yönetimi” henüz belirlenemedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde (İAKM- Cemevi), 17 Mayıs 2009 tarihinde yapılan 16’ncı Genel Kurul ardından seçilen yeni yönetim kurulunda sular durulmadı. 2 Haziran Salı günü yapılan toplantıda 19 kişiden oluşan yönetim kurulunun 10’unun yazılı açıklamasını okuyan İsrafil Erbil, “Görevi devraldık, başkan benim” dedikten sonra, eski başkan ve yeni yönetim kurulu üyesi Hüseyin Çiftçi “Böyle birşey yok. Başkanın kim olduğu belli değil” açıklamasını yaptı.


İngiltere’nin güçlü büyük kitle örgütlerinden olan İAKM- Cemevi’ninde gerçekleşen genel seçim ardından, genel kurul seçiminde yeni yönetimin belirlenmesinden sonra kimin başkan olacağı tartışması büyüdü. 2 Haziran Salı günü Cemevi binasında düzenlenen toplantıda, 19 kişilik yeni yönetimden 10’un yazılı açıklamasını okuyan İsrafil Erbil, iki hafta süren tartışmaların ardından görevi devraldıklarını belirterek, “İAKM- Cemevi, 16. Dönem başkanını seçti ve görev dağılımını yaptı. Erbil’in ifadesiyle yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

İsrafil Erbil (başkan), Suna Hurman (sekreter), Yasar Demiralay (sayman.) Üyeler: Huseyin Üzüm, Elvan Akın, Kaya Demirçivi, Haydar Yılmaz, Özcan Yalçınkaya, Zafer Çoban ve Teyfik Kartal.”


Yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantıda Erbil, “eski başkan Hüseyin Çiftçi ve kurumun Mütevelli (trustee) Heyetini; İAKM Yönetim Kurulu'nun, ne pahasına olursa olsun kendilerinden başkasına bırakmak istememesinin açıkça suç olduğunu” iddia etti.


Suçlamaları red etti


Cemevi Yönetim kurulu üyesi ve eski başkanı Hüseyin Çiftçi ise kendilerine yönelik suçlamaları reddederek, “İsrafil Bey ve ekibi Cemevi’ni tüzüğe uygun olmayan bir tarzda yönetmek istiyor. Kuruluşumuzdan bu yana yapılan bütün çalışmaları ortadan kaldırmak istiyorlar. Üyeliğin herkese açılması, mevcut sistemin değiştirilmesi ve benzeri kabul edilemez öneriler getirdiler. Bu nedenlerden dolayı anlaşmazlıklar çıktı. En son geçen cuma günü toplantı yaptık. Orada hiçbir oylama yapılmadığı gibi tartışmalardan sonra 9 kişi yönetim kurulundan istifa ettik. 5 kişiden oluşan denetleme kurulundan da 3 kişi istifa etti. Disiplin kurulunun tamamı istifa etti. Son toplantıda genel kurula gitme önerisini kendileri de kabul etti. Şimdi de kendi kendilerini ‘başkan’ ilan ediyorlar. Bu etik ve demokratik değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şu andaki karmaşık ortamda Cemevi Mütevelli Heyetinin, kurumdan sorumlu olduğunu ifade eden Çiftçi, 21 Haziran Pazar günü, saat 13.00- 16.00 arası olağan genel kurula gidileceğini açıkladı. Çiftçi, “İngiltere Alevi Kültür Merkezi kurulduğu günden bu yana kuruluş amaçlarından bir nebze sapmamıştır ve asla sapmayacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!