İngiliz yazar Bernieres Kayaköy'de imza gününde

Güncelleme Tarihi:

İngiliz yazar Bernieres Kayaköyde imza gününde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 19:20

İngiliz yazar Louis De Bernieres ”Kanatsız Kuşlar” isimli kitabının konusunun geçtiği Fethiye Kayaköy’de imza gününe katıldı.

Haberin Devamı

Fethiye Kültür Sanat Günleri Programı kapsamında Fethiye’ye gelen ünlü yazar İngiliz Louis De Bernieres, İngilizce ve Türkçe olarak piyasada bulunan ve orijinal adı ”Birds Without Wings” olan ”Kanatsız Kuşlar” isimli kitabını imzalamak için kitabın konusunun geçtiği Kayaköy’de imza gününe katıldı.

Çoğunluğunu İngilizlerden oluşan okurlarına kitabını imzalayan İngiliz yazar, okurlarının sorduğu soruları da yanıtladı. Louis De Bernieres, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fethiye’de çok iyi ağırlandığını söyledi. Kayaköy’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bernieres,”Bir yabancının bir başka ülke için kitap yazması son derece riskli ama ben bunu başardım. Buradaki ilgi bunu gösteriyor. Kanatsız Kuşlar kitabımda ilham aldığım yer Kayaköy’dür. Ancak yüzde yüz bir gerçeği ortaya çıkarmak her zaman kolay değildir” dedi.

KİTABIN KONUSU
1. Dünya Savaşı’nın son yılları ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Fethiye’nin Eskibahçe isimli şirin bir köyünde yaşayan Philothei isimli Rum kızı ile İbrahim isimli Türk genci arasındaki aşk ekseninde yazılan kitap, Kurtuluş Savaşı’nı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını bir belgesel hassasiyetiyle irdeliyor.

Köy halkının gözünden savaşın etkilerini, Müslüman ve Hristiyan halkın ilişkilerini objektif bir yaklaşımla değerlendiren kitap, 2004 yılında basılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!