İngiliz sanatçılardan İsrail’e kültürel boykot

Güncelleme Tarihi:

İngiliz sanatçılardan İsrail’e kültürel boykot
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 16:26

Yaklaşık 700 sanatçı İngiliz Guardian gazetesinde yayınladıkları açık bir mektupla Filistin ile ilgili politikaları nedeniyle İsrail’e kültürel boykot uygulama kararı aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Mektupa İsrail’den gelen hiç bir resmi daveti kabul etmeyeceklerini belirten sanatçılar, İsrail hükümetine bağlı hiç bir kurumdan ödenek de almayacaklarını söyledi.

FELAKET DEVAM EDİYOR

Sanatçılar mektupta “Yaz aylarında yaşanan Gazze savaşının ardından İsrail Filistinliler’in arazilerine, yaşam kaynaklarına, siyasi varoluşlarına yaptığı saldırılara hiç ara vermedi. İsrailli insan hakları kuruluşu B’Tselem, 2014’un işgal tarihinin en acımasız ve ölümcül yılı olduğunu söyledi. Filistin felaketi devam ediyor” yazdı.

İsrail’in kültürel arenada da savaştığını söyleyen sanatçılar ülkenin “Filistin’in kültürel merkezlerini vurduğunu ve kültür alanında çalışan kişilerin serbest dolaşımını engellediğini” söyledi.

SÖMÜRGECİ BASKIYA SON

Sanatçılar “İsrail tiyatroları Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimciler için performanslar sergiliyor. Bu tiyatrolar kültürel diplomatlar olarak Dünya turnesine de çıkıyor ve İsrail markasını destekliyor. Güney Afrika’daki apartheid sırasında müzisyenler “Sun City’de çalmayacağız” demişlerdi. Şimdi bizler de diyoruz ki Tel Aviv, Netanya, Ashkelon ya da Ariel’de müzik yapmayacağız, ödül kabul etmeyeceğiz, sergi açmayacağız, festival ve konferanslara gitmeyeceğiz, ders vermeyeceğiz. Bu tavrımıza İsrail Uluslararası Yasalara saygı duyana ve Filistinliler’e uyguladığı sömürgeci baskıya son verene dek devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!