İmparatorluk yandaşları yeniden hortladı

Güncelleme Tarihi:

İmparatorluk yandaşları yeniden hortladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 18:00

ALMANYA'da Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanlığı ve Anayasayı Koruma Teşkilatı faaliyetlerinde artış tespit edilen 'İmparatorluk Hükümeti' (Reichsregierung) veya 'İmparatorluk Vatandaşı' (Reichsbürger) kisvesi altında tanınan kişi ve gruplar konusunda kamuoyunu uyardı.

Haberin Devamı

Kendilerini 'İmparatorluk Vatandaşı' olarak tanımlayan kişilerin ortak görüşü, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin yasal bir devlet olarak kabul edilmediği gibi 'Germen İmparatorluğu'nun kurumları ile devam ettiği savı. Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Winfriede Schreiber, bu kişilerin sıkça resmi makamlar, belediye başkanları, emniyet birimleri, öğretmenler ve eyalet milletvekillerine ihtar yazıları gönderdiklerini aktardı.

'İmparatorluk Hükümeti' adına faaliyet gösteren kişilerin yakından takip edildiğini kaydeden Schreiber, birkaç hafta önce yaklaşık 300 okula yazı gönderildiğini açıkladı. Schreiber, bu yazıda Almanya'da çok önemli değişikliklerin meydana geleceğini belirtildiğini aktararak 'olağan üstü hal için önlem' başlığı altında belli taleplerde buluduklarını bildirdi. Aşırı sağcıların 'İmparatorluk Vatandaşları'na sempati besledikleri ya da bu gruplara mensup oldukları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!