‘İmparatorluk Vatandaşları’na baskın!

Güncelleme Tarihi:

‘İmparatorluk Vatandaşları’na baskın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2020 13:02

Almanya’da polis aşırı sağ ‘İmparatorluk Vatandaşları’ adlı grubun lider kadrosunun evlerine sabah erken saatlerde baskınlar düzenledi. 31 aşırı sağcının evlerinde arama yapan polis sahte evrak ve belgelere el koydu.

Haberin Devamı

‘İmparatorluk Vatandaşları’na baskın
ALMANYA’nın Saksonya Eyaleti’nde özel tim mensubu bir askerin gizli silah deposunun ortaya çıkması orduda alarm verdi. Polis ise bu sabah ‘Reichsbürger’ denilen ‘İmparatorluk Vatandaşları’ adlı aşırı sağ gruba mensup kişilerin evlerine baskınlar düzenledi. Baden Württemberg ve Hessen Eyaletleri’nde düzenlenen polis baskınlarında 31 aşırı sağcıya ait 25 konut arandı. Polis baskınlarındaki hedefin grubun lider kadrosu olduğu bildirildi. Stuttgart ve Karlsruhe savcılığı, şüphelileri sahte evrak düzenlemek ve maddi hasara yol açmakla suçluyor.

SAHTE PASAPORT, SÜRÜCÜ BELGESİ
İmparatorluk Vatandaşları’ mevcut Federal Almanya Cumhuriyeti’ni tanımıyor. Kendilerini eski Almanya İmparatorluğu vatandaşları olarak görüyor ve kendilerine bu tür kimlik ve belgeler düzenliyorlar. Sahte pasaport, sürücü belgesi düzenleyen şüpheliler ayrıca resmi dairelere devlet karşıtı içerikli fakslar göndermekle suçlanıyor. ‘Baden Cumhuriyeti’, ‘Özgür Halk Devleti Württemberg’ ve çatı örgütü ‘Alman İmparatorluğu Devletler Birliği’ adlı örgüt liderlerinin evlerine yapılan baskınlarda polis çok sayıda belgeye el koydu. Baskınların Karlsruhe, Konstanz, Mannheim, Offenburg, Reutingen ve Ulm kentlerinde olduğu ve baskınlara özel timin de katıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘İmparatorluk Vatandaşları’na baskın

 

 

BAKMADAN GEÇME!