‘İmparatorluk Vatandaşları’ darbe planı suçlamasıyla yargılanacaklar

Güncelleme Tarihi:

‘İmparatorluk Vatandaşları’ darbe planı suçlamasıyla yargılanacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 11:46

Almanya’da Federal Savcılık, Prens 13. Heinrich Reuss liderliğinde hükümete darbe planı yapıp, girişimde bulunacakları suçlamasıyla İmparatorluk Vatandaşları’na (Reichsbürger) karşı iddianamesini tamamladı.

Haberin Devamı

REUSS’un yanı sıra grubun üyesi olduğu iddia edilen dokuz kişi, mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Frankfurt Yüksek Bölge Mahkemesi’nde yargılanacak. Zanlıların devlete karşı planlanan komplonun çekirdeğini oluşturduğu iddia ediliyor. Yakında hâkim karşısına çıkması beklenen zanlılar, terör örgütü kurmak, üyesi olmak ve desteklemekle suçlanıyor. Federal Savcılık, iddianameyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı ve bu konuda yorum yapmak istemediğini açıkladı. Davanın görülmesinin beklendiği Yüksek Bölge Mahkemesi de henüz iddianame hakkında bir yorumda bulunmadı. Ancak sanık avukatları iddianamenin kendilerine ulaştığını doğruladı.

‘İmparatorluk Vatandaşları’ darbe planı suçlamasıyla yargılanacaklar

Haberin Devamı

AfD’Lİ ESKİ HÂKİM DE YARGILANACAK
Suçlanan on sanık arasında AfD eski milletvekili hâkim Birgit Malsack-Winkemann da var. Suçlananlar arasında bulunan Alman Ordusu eski mensuplarından Rüdiger von P., Maximillian E. ve Peter W.’nin, Reuss grubunun askeri liderlik kolunu yönettikleri iddia ediliyor. Ayrıca, Prens 13. Heinrich Reuss’un etrafındaki sözde konseyin bir parçası olduğu söylenen Aşağı Saksonya Asayiş Dairesi görevlilerinden Michael F. de suçlananlar arasında. Prens 13. Heinrich Reuss’un hayat arkadaşı da geçen yıl 7 Aralık’ta Bad Lobenstein yakınlarındaki Waidmansheil av köşküne yapılan baskın sırasında tutuklandı ve o zamandan beri gözaltında tutuluyor. Zanlılar, haklarındaki iddiaları reddetti.

BAKMADAN GEÇME!