İlk finalist bugün belli oluyor

Güncelleme Tarihi:

İlk finalist bugün belli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 13:09

Dünya Şampiyonası'nın favori iki takımı bugün yarı finalde karşılaşıyor. Almanya'da Mustafi dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Brezilya'da Neymar sakat, Kaptan Thiago Silva ise cezalı. Löw “Biz kendimizi daha göstermedik. İyi mücadele edeceğiz. Şanslar eşit” dedi. Maçın başlama saati 22.00.

Haberin Devamı

FİFA 2014 Dünya Kupası'nda ilk finalist bugün belli olacak. Evsahibi Brezilya ile Almanya bugün Belo Horizonte'de Saat 22.00'de karşı karşıya gelecek. Galip gelen şampiyonanın ilk finalisti olacak. Neymar'ın sakatlanıp şampiyona veda etmesinden sonra kaptan Silva'nın da cezalı olması Brezilya'nın bugün oynanacak maçtaki en büyük dezavantajı. Almanya'da ise Mustafi dışında eksiği bulunmuyor. 22 futbolcusu da oynayacak durumda.

DAHA KENDİMİZ GÖSTERMEDİK
Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, takımının maça çok iyi hazırlandığını söyledi. Löw, şampiyonada şimdiye kadar istedikleri seviyeye daha ulaşamadıklarını belirtirken, Brezilya karşısında iyi mücadele edeceklerini kaydetti. Löw “Çok mücadeleci bir takım olacağız. Maç için iyi bir plan geliştirdik. Biz daha kendimizi tam göstermedik. Bu maçta finale kimin çıkacağını maçtaki küçük ayrıntılar belirleyecek” dedi.

Löw, finale çıkmak istediklerini söylerken “Biz çeyrek finalde Maracana'da oynadık. 13 Temmuz'da Maracana'da yine oynamak istiyoruz” dedi. Alman Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff ise çok iddialı konuştu. Bierhoff “Bizim futbolcular finale çıkmak için ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Aksi taktirde 2006 ile 2010 yıllarında yaşadığımızı tekrar yaşarız. Takım süper düzeyde. Çok arzulu bir Brezilya göreceğiz. Ama biz takımımıza güveniyoruz” dedi.

ALMANYA'DA TAKIM OYUNU
Brezilya bugünkü maçta oyun planını üzerine kurduğu Neymar'dan yoksun sahaya çıkacak. Neymar'ın sakatlığı Teknik Direktör Scolari'nin tüm planlarını bozdu. Şimdiye kadar oynanan tüm maçlarda öne çıkan Neymar'dı. Bugün Brezilya onun eksikliğini hissedip hissetmeyeceği de merak ediliyor. Almanya ise Brezilya'nın aksine takım oyunuyla kendisini gösteriyor. Löw'ün sistemi tek futbolcu üzerine kurul değil. Bu yüzden Brezilya karşısında oyun sistemini kurgularken zorlanmayacak. Löw'ün Fransa'ya karşı çıkardığı ilk 11'de bir veya iki değişiklik yapması bekleniyor. Klose'yi oynatıp oynatmayacağı belli olmayan Löw, bu futbolcuyu kestiği taktirde yerine Götze veya Schürrle ile maça başlayacak. Lahm' yine sağ bekte görev yapacak. Schweinsteiger ile Khedira ise orta sahada birlikte oynayacak.

MAÇI MEKSİKALI YÖNETİYOR
Karşılaşmayı Meksikalı Hakem üçlüsü yönetecek. Alman İkinci Kanalı'nda (ZDF) yayınlayacak maçta Meksikalı Marco Rodriguez düdük çalacak. 40 yaşındaki Marco Rodriguez, şampiyonda iki maç yönetti. Üçüncü maçına çıkacak olan Meksikalı Hakem, iki grup maçında görev yapmıştı. Rodriguez'in yönettiği ilk karşılaşmada Belçika Cezayir'i 2-1 yendi. Diğer maçta ise Urugauy İtalya karşısında 1-0 galip geldi. Hakem, bu maçta Suarez'in İtalyan Chiellini'yi ısırdığı pozisyonu kaçırdığı için çok eleştiri almıştı.

İlk finalist bugün belli oluyor
'Maça yetişmem lazım' deyip Çin'den ayrıldı
Başbakan Merkel, “Uçağa yetişmem lazım, vaktinde Almanya’da olayımki maçı televizyondan izleme imkanım olsun” sözleriyle Çin'e veda etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!