İletişim adımı

Güncelleme Tarihi:

İletişim adımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 16:58

Almanyalı Türkleri sanal alemde buluşturacak internet ağı iki hafta içinde yayına giriyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu'nun Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Teşkilatı TG-NRW, eyaletteki dört Başkonsolosluğun da desteklediği "internette sanal buluşma ağını" için start verdi.


Geçtiğimiz ay Düsseldorf'ta 40 civarında Türk sivil toplum kuruluşunun katılımıyla ilk kez düzenlenen toplantıda alınan sanal buluşma ağı kararının, yine derneklerin katkılarıyla iki hafta içinde yayına geçeceğini duyuran TG-NRW Başkanı Deniz Güner, "Lobileşmek ve güç birliği yapmak için en büyük adımı atıyoruz" dedi.


Derneklerden destek
Essen'de düzenlenen toplantıda Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Münster Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Anıl Özge Ulusan, Düsseldorf Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Bülent Sakarya ve Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Utku Atahan'ın yanı sıra bölgedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi hazır bulundu. Toplantıya katılan eyaletteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri NRW Türk Toplumu'nun başlattığı ve başkonsoloslukların desteklediği sanal oluşuma sıcak baktıklarını dile getirdiler. Toplantıda iki hafta içerisinde yayına başlayacak ve NRW eyaletindeki göçmen sivil toplum kuruluşlarına hitap edecek sanal iletişim ağının start alacağı belirtildi.


Siyasi güç olmalıyız
NRW Türk Toplumu Başkanı Güner sanal oluşumla ilgili şunları söyledi:


"NRW'deki Türk derneklerini sanal alemde bir araya getirip, iletişim içerisinde olmayı arzuluyoruz. Türkçe ve Almanca hazırlanan internet sitesi ile görüş alış verişinde bulunulacaktır. Uzun vadede ise çatımız altında birleşmeye birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz. Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımızın ciddi sorunları var. Vatandaşlık, oturum, iş, sendika, seçme ve seçilme hakkı gibi. Bundan ötürü hedefimiz Almanya'da siyaset yapmaktır. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için birlik olmamız şarttır.“

Haberin Devamı

Ortak değerlerde buluşacağız
Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut şunları söyledi:

"Birinci toplantıyı Düsseldorf'da yaptık. Eyaletteki göçmen sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. İkinci toplantıya da ev sahipliği yapıyoruz. NRW Türk Toplumu'nun girişimleri ile başlatılan birlikte hareket etme ve lobi çalışmasına TİG ve başka kuruluşlarda destek vermektedir. Türk sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ve ortak hareket etmesi için başkonsolosluklar olarak çaba sarf ederiyoruz. Çünkü ortak değerlerde ve yaşamda Türk toplumunun sesi olmak çok önemlidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!