İklim aktivistlerine yönelik cezalar inceleniyor

Güncelleme Tarihi:

İklim aktivistlerine yönelik cezalar inceleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 11:39

Almanya’da iklim aktivistlerinin eylemleriyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Kendilerini yollara yapıştırıp trafiği engelleyenler, ünlü otomobil markalarının galerilerindeki lüks araçlara kendilerini yapıştıranlar, müzelerdeki sanat eserlerine yemek ve boya atıp zarar verenler çok sayıda siyasetçi tarafından eleştirildi.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri Bakanı Nancy Faeser’den sonra Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann da göstericilere yönelik sert tedbirleri gündeme getirdi. Buschmann, eylem yaparak kültür varlıklarına zarar veren iklim aktivistlerine daha sert cezaların gerekli olup olmadığının incelendiğini açıkladı. Bild gazetesine konuşan Buschmann, Adalet Bakanlığı’nın, yargının kültürel hazinelere yönelik saldırıları nasıl ele aldığını yakından izleyeceğini söylerken, “Yasal çerçevenin yeterli olmadığı sonucuna varırsam harekete geçeceğim. Burada yasal bir açığımız olup olmadığını bakanlığımıza inceleteceğim” dedi.

‘HAZİNELERİMİZE KARŞI SAVAŞMAMALILAR’
Buschmann, açık bir toplumda herkesin davasını savunmasına, eleştirmesine ve gösteri yapmasına izin verildiğini söyledi. Bunun sadece yasal olarak gerekli olmadığını, aynı zamanda çeşitlilik içeren bir toplum için de gerekli olduğunu vurguladı. Ancak sanat eserlerine yiyecek fırlatmanın bununla ilgisi olmadığını belirten Buschmann, “Kültürel hazinelerimize saldıran ve onları tehlikeye atan herkes kırmızı çizgiyi aşıyor demektir” dedi. Bunu yapanların kendi davalarına da zarar verdiklerini ifade eden Buschmann, “Çünkü iklim koruma ile kültürden keyif almayı birbirine karşı kullanıyorlar. İklimi korumak isteyenler kültürel hazinelerimize karşı savaşmamalı” diye konuştu.
Almanya’daki iklim aktivistleri, müzelerde sanat eserlerine kendilerini yapıştırmış ya da üzerlerine yiyecek ve boya atmıştı. Potsdam’daki müzede bir Monet tablosu patates püresi yağmuruna tutulmuştu. Ancak tablolar camla korunduğu için eylemde tabloların hiçbiri zarar görmemişti.

 

BAKMADAN GEÇME!