İkinci Türk bakan başka bahara kaldı

Güncelleme Tarihi:

İkinci Türk bakan başka bahara kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 13:48

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde Başbakan Hannelore Kraft dün yeni bakanları açıkladı. 11 bakandan hiç birinin Türk kökenli olmaması göçmenlerin Türk kökenli bakan beklentisini suya düşürdü.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde önceki gün Yeşiller ile azınlık hükümeti kurarak başbakanlık koltuğuna oturan SPD-NRW lideri Hannelore Kraft dün bakanlarını da açıkladı. Başbakanlık binasında düzenlen toplantıda gözler Türk kökenli bakanı aradı.


Hükümet kurulmadan önce Türk kökenli bakan sinyali veren SPD, Uyum Bakanlığı'nın Çalışma Bakanlığı bünyesine alınmasıyla geri adım attı. Tüm bakanlar Alman kökenlilerden oluştu. Kraft, altısı erkek, altısı kadın bakanın yer aldığı kabineyi “Cinsiyet eşitliğini öne çıkaran bir hükümet” olarak tanıtmaktan gurur duyduğunu söyledi. Yeni bakanlar öğleden sonra NRW Eyalet Meclisi'ne geçerek yemin ettiler.


Uyum Müsteşarlığı'na gelecek
Adalet veya Bilim Bakanlıklarına Türk kökenli bakan atanabileceği yönünde girişimlerin de sonuçsuz kalmasıyla Almanya'nın Aşağı Saksonya Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'dan sonra ikinci Türk bakanı başka bahara kaldı. NRW'de Uyumla ilgili oluşturulacak bir müsteşarlığın başına daha önce adı müstakbel uyum bakanı olarak geçen Zülfiye Kaykın'ın getirilmesi bekleniyor. Müsteşarlar bugün Düsseldorf'da düzenlenecek törenle açıklanacak.


Uyum Bakanı'ndan ilk demeç Hürriyet'e
Bakanların açıklanmasından sonra ilk demecini Hürriyet'e veren çiçeği burnunda Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider, uyumla ilgili bakanlığın başına getirilmesinden son derece memnun olduğunu söyledi. Uyum çalışmalarını çok önemsediğini ifade eden Schneider, “Toplumsal bağlantılarımızı güçlendirmek durumundayız. Bunu Almanya için birlikte yapmalıyız. Uyum çalışmalarında sosyal gelişmeler ve eğitim önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle eğitim ve sosyal konulara ağırlık vererek uyum konusunda başarılı adımlar atacağız” diye konuştu


KUTU//


İşte NRW'nin


yeni bakanları


Başbakan Hannelore Kraft

Haberin Devamı

Avrupa İlişkileri ve Medya Bakanı: Dr. Angelica Schwall-Düren


Ekonomi Bakanı: Dr. Norbert Walter Borjans


İçişleri Bakanı: Ralf Jaeger


Adalet Bakanı: Thomas Kutschaty


İktisat, Enerji, İmar ve Trafik Bakanı: Harry Kurt Voigtberger


Yenilenme ve Bilim Bakanı: Svenja Schulze


Çalışma, Uyum ve Sosyal Bakanı: Guntram Schneider


Aile, Çocuk, Spor Bakanı: Ute Schaefer


Eğitim Bakanı: Sylvia Löhrmann


İklim ve Çevre Bakanı: Johannes Remmel


Sağlık ve Yaşlılar Bakanı: Barbara Steffens

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!