İkinci kez Stuttgart’ta

Güncelleme Tarihi:

İkinci kez Stuttgart’ta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 11:17

ALMANYA’nın Stutgart kentinde ikinci kez sahneye konan Duvara Karşı operasının gala gecesi Stuttgart Kammer tiyatrosunda yapıldı.

Haberin Devamı

Operada Türk bariton Levent Bakırcı başrol Cahit’i oynuyor. Ludger Vollmer’in Türkçe ve Almanca dilindeki ilk operası Duvara Karşı’nın yönetmenliğini yine Neco Çelik’ yapıyor. Stuttgart Gençlik Operası tarafından Eylül ayı boyunca sergilenecek olan Duvara Karşı’nın kareografisi Kadir -Amigo Memiş’e ait.

Enerji dolu müziği Anadolu ezgilerinden alıntılarla zenginleşen operanın orkestrasında davul, bağlama, kanun, mey, zurna, kaval, saz gibi m klasik Türk enstrümanları da yer alıyor. Almanya’nın en ünlü yönetmen ödülüne aday gösterilen Neco Çelik Stuttgart’ta geçen yıl sahneye konan Duvara Karşı operasının büyük başarı gördüğü için bu yıl tekrar sahnelendiğini söyledi.

İlk opera deneyimi olan Duvara Karşı ile bu dalı çok sevdiğini belirtip şöyle konuştu.
“Müzik güzel. Ekip profesyonel. Heyecanlı ve dramatik bir aşk hikayesi anlatıyoruz. Operada aşkı müzik, dans ve şarkı birleşiminde anlatmak film veya tiyatroya göre daha kolay. Seyirciye üç boyutlu bir gösteri sunUyoruz. Operayı çok sevdim. Gelecek yıl Berlin Devlet Operasında bir Rus operasını sahneye koyuyoruz. 5 Kasım’da Frankfurt’ta düzenlenecek olan yarışma nedeniyle çok heyecanlıyım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!