İki kültür düğün sergisinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

İki kültür düğün sergisinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 15:19

19 Yüzyıldan itibaren Türk ile Alman düğün kültürünün işlendiği sergi Mannheim'da açıldı. Türk ve Alman Büyükelçiler, serginin iki toplumun birbirini daha iyi tanımasını sağlayacağını söylediler.

Haberin Devamı

Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Almanya Dışişleri Bakanı Dr.Frank-Walter Steinmeier’in himayesinde gerçekleşitirlen “19. Yüzyıldan Bügüne Alman-Türk Düğün Kültürü ve Düğün Kıyafetleri-İki Kültürün Buluşması“ sergisi Mannheim’da açıldı.

İlki geçtiğimiz yıl Dortmund’da gerçekleştirilen serginin Mannheim’daki görkemli açılışına çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Ahmet Acet, “Sergide 500’e yakın Türk-Alman düğün kültüründen obje sergilenecek. Bu objelerin büyük bölümü Bursa, Ankara, İstanbul’daki büyük müzelerden getirildi" dedi. Acet, serginin iki topluma birbirini daha iyi tanıma fırsatı vereceğini söyledi.

Eş seçimi çok önemli


Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ise “Bu girişim karşılıklı önyargıların ortadan kaldırılmasına yardımcı olan kültürlerarası diyaloğu teşvik etmektedir” dedi. Özellikle vatanlarından uzakta yaşayan insanların eş seçimlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Alman Büyükelçi, “Zaman içinde değişen düğün adetleri toplumda yaşanan sosyal değişimi de yansıtan örneklerdir. Ülkelerinden uzakta yaşayan insanlar için eş seçimi önemli bir yol ayrımıdır ve hem entegrasyonun hem de kendi kültürel kimliğinin korunmasının derecesi açısından belirleyici bir karardır" dedi.

SERGİDE NELER OLACAK?


Mannheim Reiss-Engelhorn Müze’deki sergi 7 Haziran’a kadar açık kalacak. Sergide, 1800 yılından bugüne iki kültürün düğün gelenekleri ve düğün kıyafetleri ilk kez bir araya getiriliyor. Sergi boyunca ayrıca iki kültürden düğün gösterileri, her iki kültürün geleneksel ve modern düğün kıyafetleri, uluslararası alanda tanınmış modacılar ile genç ve yaratıcı moda tasarımcılarının kreasyonlarından örnekler, zengin baş süsleri, değerli düğün hediyeleri ve çok çeşitli çeyiz eşyaları sergilenecek.







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!