İki günde üç bebek öldü

Güncelleme Tarihi:

İki günde üç bebek öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 18:01

Siegen Çocuk Kliniği’nde iki gün içinde biri Türk, toplam üç bebeğin ölmesi savcılığı ve sağlık dairesiniharekete geçirdi. Yapılan otopsiye rağmen üç bebeğin de ölüm nedenleri hala belirlenemedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Siegen kentinde Çocuk Kliniği’nde arka arkaya yaşanan bebek ölümleri, hala sırrını koruyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olaylarda, biri Türk, toplam 3 yeni doğmuş bebek yaşamını yitirdi. Savcılık, olaylarla ilgili soruşturma başlatırken, şu ana kadar yapılan incelemelerden bir sonuç alınamadı. Türk bebek memleketine götürülerek defnedilirken, diğer iki bebeğe yapılan otopside ölüm nedeniyle ilgili bir bilgiye rastlanamadığı açıklandı. Siegen Polisi, olayla ilgili adli tıptaki araştırmaların devam edeceğini belirtti.

HASTALIKLARI FARKLI
Siegen Çocuk Kliniği’nden pazar günü yapılan açıklamada, iki gün içinde üç bebeğin yaşamını yitirdiği belirtildi. Kliniğin “Dikkat çekici sıklıkta ölüm vakaları” tabirini kullandığı açıklamada, “Üç bebekte de farklı temel hastalıklar bulunmaktaydı. Ancak üçünde de aynı şekilde ateşle başlayan bir hastalık belirtisine rastlandı” denildi. Klinik ayrıca, hastalığın müdahale imkanı vermeyecek şekilde hızlı geliştiğini açıkladı. Siegen Başsavcısı Johannes Daheim da, bebeklerin ortak bir hastalığının olmadığını ölümlerin nedenini bulmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Ölümlerle ilgili soruşturmada Siegen Sağlık Dairesi’nin de devrede olduğu bildirildi.

MAİNZ'DA DA İKİ BEBEK ÖLMÜŞTÜ
Yaklaşık bir yıl önce Mainz kentinde de, serumdan bulaşan hastalık nedeniyle iki bebek ölmüştü. Hatalı serum şişesi nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen ölümlerle ilgili soruşturmada, kliniğin kusuru olmadığına karar verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!