Güncelleme Tarihi:
TÜRK müziğinin geleneksel Japon besteleriyle harmanlandığı konser 16 Şubat Cuma günü St. John Church, Waterloo’da gerçekleşecek. Gelenek ve tarihle yoğrulmuş olan Anadolu (Türk) ve Yamato (Japon) müzik kültürlerini bir araya getirecek bu kaçırılmayacak konserde ünlü piyanist, besteci ve öğretim üyesi Çiğdem Borucu ile koto virtüözü Atsuko Suetomi, dinleyicileri eski bir Japon bölgesi olan Yamato’dan Anadolu’ya kadar uzanan unutulmaz bir müzikal yolculuğa çıkaracaklar.
BÜYÜLÜ BİR GECEYE TANIKLIK EDİLECEK
Konserde, geleneksel Japon parçaları ve Anadolu türkülerinin koto için yapılan düzenlemelerinin yanı sıra çağdaş kompozisyonlara da yer verilecek. Besteci ve piyanist Borucu’nun 1899’da İstanbul’dan Japonya’ya yapılan ve trajik bir şekilde fırtınada batan Ertuğrul Fırkateyni’nin anısına bestelediği ‘Ziyaret’ adlı eserinin yanında diğer besteleri de programda yer alacak. Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk Hava Yolları’nın desteğiyle düzenlenen bu konserde müzikseverler, büyülü bir geceye tanıklık edecekler.
Yamato’dan Anadolu’ya Konseri:
Tarih:16 Şubat 2024, Cuma
Yer: St John’s Church, Waterloo, Londra
Konser başlangıç saati: 19.00
Biletler: https://fromyamatotoanatolia.eventbrite.co.uk/
CİĞDEM BORUCU:
Çiğdem Borucu, piyanist, besteci, ses tasarımcısı ve öğretim üyesidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda piyano, Graz Müzik ve Sahne Sanatları Yüksekokulu’nda oda müziği eğitimi aldı. Brooklyn College (CUNY) Müzik Konservatuvarı’nda piyano, kompozisyon ve elektro-akustik müzik üzerine eğitim aldı. Borucu, Brooklyn College’dan aldığı BA ve MM dereceleriyle Miriam Gideon ve John Cage kompozisyon ödüllerini kazandı. Görsel sanatçılar, tiyatro ve belgesel sanatçılarıyla işbirliği yapmış olup, eserleri ABD, Almanya, Belçika, Portekiz, Hindistan ve Türkiye’deki festivallerde ve sergilerde sergilendi. Borucu’nun iTunes ve Spotify’da üç albümü bulunmaktadır: Mapping Home (2023), Many Things (2020) ve Silver Moon (2018).
ATSUKO SUETOMİ:
Atsuko Suetomi, Japonya’dan gelen koto sanatçısıdır. T ustalar Tadao Sawai ve Kazue Sawai’nin öğretileri altında modern koto dünyasına kalıcı bir etki bırakmıştır. Musashi Üniversitesi ve Takasaki Sanat Üniversitesi’nde Japon müziği eğitimi alan Suetomi, Japonya’daki yarışmalarda övgü toplarken dünya çapında performanslar sergileyerek Türkiye ve ötesinde festivallere davetler alıyor. 2007’den beri Türkiye’de yaşayan Atsuko, Türk virtüözleriyle işbirliği yapmakta ve Maestro Ender Sakpınar önderliğindeki Türk-Japon dostluk konserlerinde izleyicileri büyülemektedir. Türkiye’deki Japon Müzik ve Sanat
Derneği’nin Onursal Başkanı olarak, kotoyu eğitim ve hayır işleri aracılığıyla tanıtarak çeşitli kuruluşlar için fayda konserleri düzenlemektedir. Uluslararası bir varlık gösteren Atsuko, Güney Kore’deki FIFA Dünya Kupası gibi prestijli etkinliklerde boy göstermiş ve “Like a Bird” ve “The Way” gibi albümler yayınlamıştır.