İki Almanya’nın birleşmesi törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

İki Almanya’nın birleşmesi törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2022 14:38

İki Almanya’nın birleşmesinin 32’nci yılı resmi törenlerle kutlandı. Bu yıl törenlerin merkezi Thüringen eyaletinin başkenti Erfurt oldu. Törene, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Başbakan Olaf Scholz, Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ve Thüringen Eyaleti Başbakanı Bodo Ramelow katıldı. Tören kilisedeki ayinle başladı.

Haberin Devamı

İki Almanya’nın birleşmesi törenle kutlandı
ORTA Almanya Protestan Kilisesi Piskoposu Friedrich Kramer törende yaptığı konuşmada, 1989’dan sonra Doğu Almanya’da yaşanan değişimleri hatırlattı. Kramer, “Doğu Almanya ve Thüringen’deki pek çok kişi için birleşmeden sonraki yıllar süt ve bal tadında değildi, aksine sanayisizleşme ve kitlesel işsizlik dönemi hâlâ Thüringen’deki pek çok kişinin midesini bulandırıyor” dedi. Bununla birlikte birçok başarılı büyüme hikâyesinin bulunduğunu da belirten Kramer, vaazında şiddet, kötülük ve kötü niyetli dedikodu olmadan bir arada yaşama çağrısında bulundu. Kramer, “Şiddetin olmadığı bu barışçıl devrimin yeni Almanya’ya getirdiği fikir birliğidir. Ve bu demokrasinin temelidir. Çünkü anlamlı çözümler ancak şiddet içermeyen söylemlerle bulunabilir. Ve bugünlerde bu gerçekten kolay değil” dedi.
İki Almanya’nın birleşmesi törenle kutlandı

Kilisedeki tören sonrası, Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Başbakan Scholz, belediyede şehrin altın defterini imzaladı. Kent merkezindeki Erfurt Tiyatrosu’nda yapılan anma töreninin ardından İki Almanya’nın Birleşmesi dolayısıyla halka bir resepsiyon verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!