İhtiyaç utanmanın önüne geçiyor

Güncelleme Tarihi:

İhtiyaç utanmanın önüne geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2022 13:41

Almanya’da yoksullara yemek veren aşevi Tafel Deutschland e.V. (Almanya Sofra Derneği), ziyaretçilerinin her geçen gün daha da arttığını açıkladı.

Haberin Devamı

WUPPERTAL kentindeki Tafel Başkanı Peter Vorsteher (66), “Sayılarımız ocak ayından bu yana iki katına çıktı. 1000’den fazla kişi düzenli olarak geliyor. Buraya muhtaç olacağını hiç ummayanlar bile geliyor. İhtiyaç, utançtan daha büyük” diyor. Bild gazetesine konuşan Vorsteher, “Orta tabaka da artık aşevinden geçiniyor. Sonbaharda daha çok insanın bize başvuracağını tahmin ediyoruz” dedi. Koronavirüs salgınından etkilinerek iflas eden, geçinemeyen herkes artık Tafel’e geliyor. Tafel Wuppertal Başkanı Vorsteher, kendilerine başvuranların sayısıyla birlikte masraflarının da arttığını ancak buna karşın bağışların azaldığını söylüyor.

İhtiyaç utanmanın önüne geçiyor

Wuppertal Tafel Başkanı Peter Vorsteher

Haberin Devamı

‘DUL MAAŞIM OLMASAYDI...’
Tafel’e gelen emekli fotoğrafçı Ilse (89), 60 yıl çalışıp 4 çocuk yetiştirmiş. “Kocamla uzun zaman fırında çalıştım. Emekli maaşı yetersiz, 400 Euro. Eğer dul maaşım olmasaydı, bu parayla geçinemezdim” diyen Ilse, Tafel’den torunlarına 2-3 Euro’ya pelüş oyuncak aldığını söylüyor. 58 yaşındaki Andre, Tafel’de yiyecek bölümünde bekliyor. Karısı utandığı için gelmiyor. Kendisi ise duruma alıştığını söylüyor. “Artık normal” diyor. Tafel derneğine kurumlar ve kişiler yiyecek, eşya, giysi gibi her şeyi bağışlayabiliyor. İhtiyaç sahipleri buradan tüm gereksinimlerini karşılayabiliyor. Bu yüzden ihtiyaç fazlasının Tafel derneğine bağışlanması da önemli.

BAKMADAN GEÇME!